Câștigătoare a patru trofee de Grand Slam, Naomi Osaka a anunțat că nu va participa la turneul de 1000 de puncte de la Indian Wells, programat luna viitoare în California. Japoneza, care s-a confruntat cu probleme de anxietate și depresie pe parcursul acestui an, continuă să aibă probleme de adaptare în continuare, anunță presa internațională.
Anunţul nu reprezintă întocmai o surpriză, în condiţiile în care sportiva în vârstă de 22 ani şi-a anunţat intenţia de "a face o pauză pentru un timp", în urmă cu trei săptămâni, imediat după eliminarea sa în turul al treilea de la US Open, unde era deţinătoarea titlului. A fost învinsă, spre surpriza tuturor, de tânăra canadiancă Leylah Fernandez, care a ajuns până în finală (unde a cedat în faţa britanicei Emma Răducanu).
Tenis
Simona Halep a coborât pe locul 17 WTA. Naomi Osaka a ieșit din TOP 10. Cum arată clasamentul
04/10/2021 LA 09:37

Naomi Osaka nu a glumit la US Open! Nipona rămâne departe de competiții

"Sincer, nu ştiu când voi juca următorul meu meci de tenis. Simt, în ultima vreme, că atunci când câştig nu sunt fericită, Simt mai mult o uşurare. Iar atunci când pierd, mă simt foarte tristă. Nu cred că este normal", declarat Osaka după eliminarea de la Fluhsing Meadows, înainte de a izbucni în lacrimi la conferinţa de presă.
Naomi Osaka, aflată acum pe locul al cincilea în clasamentul mondial, a cucerit trofeul la Indian Wells în 2018. La sfârşitul lunii mai, japoneza s-a retras înaintea turului al doilea de la Roland Garros, după a generat controverse refuzând să răspundă la întrebările ziariştilor. Acolo ea a dezvăluit problemele de anxietate cu care se confruntă, marcate de "mai multe episoade depresive", scrie Agerpres.
Estimând că trebuie să ia o pauză, Naomi Osaka a renunţat apoi la turneul de la Wimbledon, din luna iunie, revenind pe teren la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost desemnată să aprindă vasul olimpic la ceremonia de deschidere. Presiunea de a evolua pe teren propriu s-a dovedit însă prea mare, ea fiind eliminată prematur, în turul al treilea al turneului olimpic.
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03
Tenis
Naomi Osaka a pornit revoluția în tenis! De ce va veghea FBI-ul asupra turneului de la Indian Wells
03/10/2021 LA 12:01