Rezultatul nu este unul rușinos, însă nipona era campioana en-titre la Flushing Meadows și avea de apărat nu mai puțin de 2000 de puncte în clasamentul WTA. Deși a intrat în turneul de la New York din poziția de principală favorită, fiind clasată pe locul 1, Osaka a coborât la final trei locuri și a ajuns până pe locul 4.

Naomi Osaka, fără echilibru după despărțirea de Sascha Bajin

După ce a pus capăt colaborării cu germanul Sascha Bajin, alături de care a obținut faima în circuitul feminin de tenis, Naomi Osaka a început în februarie 2019 să lucreze cu Jermaine Jenkins. Totuși, nipona nu a excelat sub îndrumarea fostului partener de antrenament al americancei Venus Williams. De altfel, singurul turneu pe care Naomi l-a câștigat în acest an a fost Australian Open, acolo unde l-a avut alături pe tehnicianul german, Bajin.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Meci epic între Alcaraz şi Berrettini. Osaka, Barty şi Zverev joacă acum
ACUM 30 MINUTE
Vă scriu pentru a vă înștiința că eu și Jay nu vom mai lucra împreună. Sunt foarte recunscătoare pentru timpul petrecut împreună şi pentru lucrurile învăţate de la tine, pe teren şi în afara lui, dar acum cred că este un moment potrivit pentru o schimbare. Îți mulțumesc pentru tot! A fost o reală plăcere”, a transmis Naomi Osaka pe contul personal de Twitter.

Naomi Osaka, în căutarea unui nou antrenor

Naomi Osaka este acum în căutarea unui nou antrenor care s-o ghideze în continuare în circuitul feminin de tenis. Jucătoarea de tenis din Japonia a anunțat că nu mai are un antrenor în echipă chiar în ziua în care Simona Halep a anunțat că Darren Cahill va reveni în echipa ei începând cu 2020.
Contextul actual pentru plecarea lui Jenkins din echipa japonezei coincide cu pierderea locului 1 în clasamentul WTA. Osaka a mărturisit pe rețelele de socializare faptul că are nevoie de o schimbare în această perioadă a carierei ei, în care nu a reușit să își îndeplinească așteptările referitoare la titlul pe care îl avea de apărat
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
IERI LA 12:57
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
IERI LA 12:44