Naomi Osaka este unul dintre cei șase sportivi care au fost incluși în 2021 în topul celor mai influenți 100 de oameni din lume. Nipona este singura jucătoare de tenis care a prins un loc în acest clasament, fiind numită în categoria 'Icons'.
Fundașul Russell Wilson, care evoluează la Seattle Seahawks în Liga Națională de Fotbal American, a scris un material despre Osaka și despre vulnerabilitatea ei, despre care s-a comentat pe larg după ce sportiva a vorbit în public despre sănătatea mintală.
"Cu toții avem capacitatea de a face diferența. Dar, uneori, sfera de influență a cuiva este atât de mare, încât poate schimba o cultură, poate schimba o societate, poate schimba o lume întreagă. Naomi Osaka are puterea de a face asta", a declarat Wilson.
Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24
În aceeași categorie a topului, 'Icons', a fost selectat și jucătorul japonez de baseball Shohei Ohtani. Gimnasta Sunisa Lee a fost numită în categoria 'Pioneers', iar alți trei sportivi, Simone Biles, Allyson Felix și Tom Brady, au fost incluși în 'Titans'.

"Ea întruchipează potențialul nesfârșit!"

Despre Simone Biles, Serena Williams a fost cea care a scris un material în revista Time după ce gimnasta a fost inclusă în topul celor mai influenți 100 de oameni din lume în 2021.
Fostul lider WTA a lăsat să se înțeleagă că o admiră pe Biles pentru puterea de a vorbi despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat din cauza presiunii puse asupra ei.
"Ea întruchipează cu adevărat potențialul nesfârșit al femeilor de culoare. Mi-aș fi dorit să o fi avut ca model atunci când eram mai tânără și încercam să-mi realizez visele", a notat Serena Williams.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42