Naomi Osaka va participa în semifinalele de la Western & Southern Open vineri după ce inițial a anunțat că s-a retras de la turneu. Retragerea sa a venit în urma protestelor față de abuzurile poliției asupra comunității afro-americane din SUA. Recent, un bărbat de culoare din statul Wisconsin a fost împușcat de șapte ori în spate de un polițist, deși nu era înarmat.
Acest lucru a dus la proteste masive în SUA iar mai multe echipe din NBA au refuzat să intre pe teren în semn de solidaritate cu protestatarii. Osaka a făcut și ea la fel iar organizatorii de la Cincinnati au decis ca toată ziua de joi să fie amânată.

Naomi Osaka o va întâlni pe Elise Mertens

Tenis
Emma Răducanu, peste Naomi Osaka? Estimările experților privind ascensiunea campioanei de la US Open
ACUM 30 MINUTE
”După cum știți, m-am retras de la turneu ieri în semn de susținere față de protestele privind justiția socială și violența poliției. Eram (și sunt) pregătită să renunț la meciul meu și să pierd acea partidă”, a afirmat ea.
”Totuși, după anunțul meu și discuții lungi cu WTA șI USTA, am căzut de acord să joc vineri. Ei s-au oferit să amâne toate meciurile până vineri iar acest lucru va atrage atenția asupra acestei mișcări. Vreau să mulțumesc WTA și turneului pentru susținere”, a adăugat japoneza.
Osaka o va întâlni vineri în semifinalele competiției pe Elise Mertens.
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
ACUM 2 ORE
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
ACUM 15 ORE