Naomi Osaka, fostul lider mondial din WTA, împlinește pe 16 octombrie 22 de ani, vârsta la care o lege din Japonia o obligă să aleagă ce țară va reprezenta în continuare, asta în condițiile în care nipona are dublă cetățenie, japoneză și americană. Pentru jucătoarea de tenis din Japonia, situația este cu adevărat complicată. Mama ei este niponă, tatăl haitian, iar ea și-a petrecut o bună parte din viață în Statele Unite ale Americii, acolo unde și-a lansat cariera
O lege din constituția Japoniei prevede că o persoană poate deține dublă cetățenie doar până la vârsta de 22 de ani. Apoi, acea persoană este obligată să aleagă. Pentru Naomi, acel moment se apropie tot mai mult, asta pentru că ea va împlini 22 de ani peste doar șase zile. Decizia pare să fi fost luată de mult timp, însă informația oficială se mai lasă așteptată o vreme.

Naomi Osaka va juca la Tokyo în 2020 pentru Japonia

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 10 ORE
Naomi Osaka a crescut și și-a lansat cariera în Statele Unite ale Americii, însă Federația de tenis din Japonia a susținut-o pe niponă încă de la început, spre deosebire de cea americană care și-a exprimat interesul de abia când nipona a început să-și arate talentul la cel mai înalt nivel din tenisul mondial feminin.
https://i.eurosport.com/2019/10/10/2693636.jpg
Chiar dacă Osaka nu a făcut niciun anunț clar în privința alegerii, ea a precizat că de abia așteaptă să facă echipă cu Kei Nishikori la Jocurile Olimpice din 2020, care vor fi organizate la Tokyo. "Mă gândesc mult la o medalie de aur și dacă o să fiu capabilă să fac așa ceva pentru că orice sportiv visează la asemenea momente. Când ești copil nu te gândești niciodată la argint sau bronz. Chiar dacă și aceste medalii reprezintă reușite incredibile, orice atlet vrea de fapt să poarte la gât o medalie de aur. Mi-am imaginat dintotdeauna cum ar fi să reușesc asta", a spus nipona în urmă cu câteva săptămâni.
Australian Open
Dezastru total pentru Osaka, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA
ACUM 11 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 12 ORE