Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ora de start a meciului dintre Simona Halep și Shuai Zhang, din turul 2 al turneului de la Toronto

Bianca Dumitru

Actualizat 10/08/2022 la 07:18 GMT+3

Simona Halep s-a calificat luni foarte ușor în turul 2 al turneului WTA 1.000 de la Toronto, după ce a învins-o pe Donna Vekic, scor 6-0, 6-2. Românca o va înfrunta pentru un loc în optimile competiției pe Shuai Zhang, într-un meci programat în această seară.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a avut un start de vis la Rogers Cup, turneul care în acest an are loc la Toronto. Românca a trecut lejer de Donna Vekic în primul tur, scor 6-0, 6-2, după o prestație aproape perfectă.
În turul 2, fostul lider WTA va da peste Shuai Zhang, care a trecut fără probleme marți de Cristina Bucșa în runda inaugurală, scor 6-1, 6-3, după o oră de joc.
În această dimineață, organizatorii turneului au anunțat programul zilei. Duelul dintre Simona Halep și Shuai Zhang va fi al doilea meci de pe National Bank Grandstand, urmând a începe în jurul orei 19:30, ora României.
Chinezoaica Shuai Zhang, adversara din 16-imile turneului de la Toronto, este o sportivă pe care Simona Halep o cunoaște foarte bine. Cele două s-au mai duelat de 5 ori în circuit, românca având un avantaj de 3-2 la întâlnirile directe.
Citește și:

Simona Halep - Shuai Zhang, în turul 2 la Toronto

Ultimul duel între cele două jucătoare a avut loc acum câteva luni, în primul tur de la Madrid, când Simona s-a impus clar, scor 6-2, 6-3. În ceea ce privește întâlnirile pe hard, Zhang conduce cu 2-1, învingând-o pe Simona la Australian Open și la Beijing, în două meciuri care au avut loc în 2016. Pe această suprafață, marea noastră campioană a câștigat contra lui Zhang doar la Indian Wells, în 2012, în ceea ce a fost prima lor întâlnire.
Shuai Zhang are 33 de ani și ocupă momentan locul 33 în ierarhia WTA. Cea mai înaltă poziție în clasamentul mondial a fost ocupată de chinezoaică în 2016 (23 WTA).
Asiatica are în palmares 3 titluri WTA, ultimul dintre ele la Lyon, în acest an, dar și 3 finale pierdute, ultima la Birmingham, tot în 2022. Zhang este o mare specialistă a jocului de dublu, având 12 trofee câștigate, dintre care unul de Grand Slam (Australian Open 2019).
Halep a câștigat de două ori Rogers Cup, care se dispută alternativ la Montreal și Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiția a avut loc la Montreal (2016, 2018). În 2016 a trecut în finală de Madison Keys, iar în 2018 a dispus de Sloane Stephens.
Când turneul a avut loc la Toronto, așa cum se întâmplă și în acest an, românca a ajuns o singură dată în finală, în 2015, dar a fost nevoită să se retragă în setul 3 al meciului cu Belinda Bencic.
picture

Spectacolul din La Vuelta revine pe Eurosport, în perioada 19 august - 11 septembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo