Shuai Zhang își asumă merite pentru victoria Simonei Halep de la Toronto: "Atât de bună sunt!"

Bianca Dumitru

Publicat 19/08/2022 la 14:00 GMT+3

Simona Halep a înfruntat-o pe Shuai Zhang în turul 2 al turneului WTA 1.000 de la Toronto, pe care românca l-a câștigat după o finală cu Beatriz Haddad Maia. Chinezoaica a vorbit acum despre norocul pe care i-l poartă româncei, care a ajuns mereu să cucerească trofeele după ce a trecut de ea.

Simona Halep și Shuai Zhang

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a impus în turneul WTA 1.000 de la Toronto și a câștigat titlul cu numărul 24 din carieră, al 3-lea în Canada, după cele două din 2016 și 2018, de la Montreal.
În această vară, fostul lider WTA a învins-o în finală pe Beatriz Haddad Maia cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, la capătul unui meci epic de două ore și 18 minute, și a cucerit primul ei titlu alături de Patrick Mouratoglou.
La Toronto, Simona a mai trecut de Donna Vekic, Shuai Zhang, Jil Belen Teichmann, Cori Gauff și Jessica Pegula, cedând doar două seturi, în semifinală și finală.
Acum, la aproape două săptămâni de la confruntarea din Canada, Shuai Zhang a declarat că se consideră un "talisman" pentru Simona Halep, amintind că românca a câștigat două dintre turneele în care a trecut, pe parcurs, și de ea (Wimbledon 2019 și Toronto 2022).
"Când joc cu Simona, după ce ne întâlnim mereu câștigă turneul. Sunt atât de bună încât le dau senzația aceea de a câștiga turneul. Uneori sunt meciuri dificile și e greu să gestionezi eșecul, dar apoi te simți bine", a declarat Shuai Zhang.
Citește și:

Simona Halep 4-2 Shuai Zhang, la meciurile directe

Chinezoaica Shuai Zhang este o sportivă pe care Simona Halep o cunoaște foarte bine. Până la duelul de la Toronto, cele două s-au mai întâlnit de 5 ori în circuit, românca având un avantaj de 3-2 la întâlnirile directe (4-2 acum, după meciul din Canada).
Penultimul duel între cele două jucătoare a avut loc în primul tur de la Madrid, când Simona s-a impus clar, scor 6-2, 6-3. În ceea ce privește întâlnirile pe hard, Zhang conducea (înaintea turneului de la Toronto) cu 2-1, învingând-o pe Simona la Australian Open și la Beijing, în două meciuri care au avut loc în 2016. Pe această suprafață, marea noastră campioană a mai câștigat contra lui Zhang doar la Indian Wells, în 2012, în ceea ce a fost prima lor întâlnire.
Shuai Zhang are 33 de ani și ocupă momentan locul 44 în ierarhia WTA. Cea mai înaltă poziție în clasamentul mondial a fost ocupată de chinezoaică în 2016 (23 WTA).
Asiatica are în palmares 3 titluri WTA, ultimul dintre ele la Lyon, în acest an, dar și 3 finale pierdute, ultima la Birmingham, tot în 2022. Zhang este o mare specialistă a jocului de dublu, având 12 trofee câștigate, dintre care unul de Grand Slam (Australian Open 2019).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo