Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep are șansa revanșei în finala de la Toronto. Se va lupta pentru trofeu cu revelația turneului canadian

Ion Alexandru

Publicat 14/08/2022 la 07:10 GMT+3

Simona Halep a reușit să revină fanatastic în semifinala de la Toronto și a câștigat în trei seturi în fața americancei Jessica Pegula, 2-6, 6-3, 6-4. Adversara din finală i-a provocat Simonei o înfrângere neașteptată în acest an, în semifinala de la Birmingham, iar Halep speră într-o revanșă în această seară.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a câștigat războiul nervilor cu Jessica Pegula și s-a impus la capătul unei semifinale foarte spectaculoase la Toronto. Românca a fost nevoită să etaleze cel mai bun tenis pe hard pentru a trece mai departe și va juca marea finală de Toronto. Succesul cu 2-6, 6-3, 6-4 a venit după un meci de peste 2 ore, iar Halep este favorită pentru a se impune în premieră la Toronto. Victoriile lui Halep din Openul Canadian au venit până acum pe terenul din Montreal.
Pentru a cuceri primul trofeul WTA 1000 după 2 ani, Halep va fi nevoită să o învingă pe Beatriz Haddad Maia. Brazilianca este în cel mai bun sezon al carierei și a trecut în semifinale de finalista de anul trecut de la Openul Canadei, Karolina Pliskova. Haddad Maia s-a impus în două seturi, 6-4, 7-6, dar meciul a durat 2 ore și 3 minute, cu doar 11 minute mai puțin decât disputa Simonei cu Pegula.

Haddad Maia, revelația turneului de la Toronto

Beatriz Haddad Maia a făcut adevărate minuni pentru a se califica în prima finală WTA 1000 din carieră. Jucătoarea din Brazilia a eliminat-o foarte surprizător pe Iga Swiatek, numărul 1 mondial, în optimi după un meci fabulos câștigat cu 7-5 în setul decisiv. În sfertul de finală cu Bencic, Haddad Maia a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus după 2 ore și 13 minute de joc. Victoria din semifinala cu Pliskova i-a adus calificarea în prima finală majoră a carierei. Haddad Maia a reușit să câștige în două seturi, dar raportul așilor a fost 9-1 pentru Pliskova, iar singurele capitole la care a fost superioară au fost cele referitoare la serviciul 2.
"Este un moment special", a spus Haddad Maia în conferința de presă de după meci.
"Cred că am avut o tragere la sorți foarte grea. A trebuit să mă forțesc. Am avut o mulțime de momente grele în acest turneu, dar am reușit să ajung în finală și sunt foarte fericită"

Simona Halep vrea revanșa

Simona Halep are de luat o revanșă în fața lui Beatriz Haddad Maia. Halep a câștigat primele două întâlniri cu jucătoarea din Brazilia, în turul doi de la Wimbledon 2017 și în aceeași rundă la Australian Open de anul acesta. Cu toate acestea, Haddad Maia a obținut o victorie în fața lui Halep în al treilea meci, pe care a câștigat-o în drumul spre titlul din acest an pe iarbă la Birmingham.
"Halep este o mare campioană", a spus Haddad Maia. „Este o persoană care muncește foarte mult. Știu că va fi o luptă foarte grea, dar mă voi bucura. O să las totul pe teren. Voi încerca să joc agresiv. Am învățat multe astăzi pentru că în momentele în care nu am fost prea agresiv, [Pliskova] a jucat mai bine decât mine... Vreau să îmbunătățesc asta pentru finală. Așa că mă duc să încerce să te bucuri și să joci punct cu punct"
Braziliaca are un uluitor 7-1 împotriva jucătoarelor din Top 20 anul acesta, patru dintre aceste victorii fiind în această săptămână, inclusiv victoria de sâmbătă împotriva lui Pliskova. Singura ei înfrângere în fața unei jucătoare din Top 20 în 2022 a venit în meciul cu Halep de la Australian Open.
Indiferent de rezultatul finalei din Canada, Hadda Maia va fi, începând de luni, pe cea mai înaltă poziție a carierei în clasamentul WTA.
Finala de la Toronto, Halep - Haddad Maia va fi în această seară de la ora 20.30 în format livetext pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo