Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, dată pe spate de Cori Gauff, adversara de la Toronto: "Joacă non-stop și câștigă non-stop"

Cristian Mihală

Publicat 12/08/2022 la 11:35 GMT+3

Simona Halep a vorbit la superlativ de Cori Gauff, viitoarea adversară din sferturile de finală ale turneului de la Toronto. Campioana noastră nu a pierdut vreun meci împotriva sportivei din SUA, dar aceasta progresează enorm cu fiecare turneu la care participă.

Gauff, Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, joi, după ce a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann, cu 6-2, 7-5. Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a trecut după o oră şi jumătate de Teichmann (25 ani, 21 WTA), care o învinsese în turul secund pe estoniana Anett Kontaveit, numărul doi mondial.
Acum, Cori Gauff pare marea provocare a turneului pentru Halep, în contextul în care, cel puțin pe hârtie, semifinala și finala se anunță ceva mai ușoare, odată cu eliminarea a 8 din primele 10 jucătoare din clasamentul WTA (inclusiv Iga Swiatek). Sportiva noastră e conștientă că jucătoarea de peste ocean progresează enorm și a vorbit la superlativ despre calitățile acesteia. Fără îndoială, tănâra de 18 ani va câștiga cât de curând un Grand Slam, e convinsă Simo.
"E o adversară foarte grea, e super tânără și puternică. Are un joc foarte solid, am mai întâlnit-o și mereu a fost greu. E o provocare mare pentru mine să fiu în sferturi, aici, în Canada. Sunt încrezătoare, dar știu că va fi greu contra ei. Mâine e o nouă zi și voi lupta pentru fiecare minge, așa cum am făcut-o și contra lui Jil. Cori e foarte tânără, de multe ori uităm asta. Pentru că joacă non-stop și câștigă non-stop. A crescut mult de tot din punct de vedere mental. Țin minte că am întâlnit-o prima oară când avea 15 ani, la Wimbledon. De atunci, s-a dezvoltat enorm, atât ca jucătoare, cât și ca persoană. Simt că va fi o campioană de Grand Slam în viitorul apropiat. Are toate atu-urile să o facă și am simțit cât de mult își dorește. A progresat enorm, cu fiecare zi e mai bună", a spus Halep în conferința de presă de după victoria cu Teichmann.
Cori Gauff a ajuns în sferturi după două partide foarte grele. În turul 2 a trecut de Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, în 3 seturi, pentru ca ieri să aibă emoții și mai mari contra Arynei Sabalenka. Deși a avut set și 4-2, Gauff a fost la un pas să cedeze: sportiva din Belarus a revenit în meci și a împins partida în decisiv, unde a condus cu 3-0. Ambele dispute au durat aproximativ 3 ore, astfel că sportiva de peste ocean cu siguranță va fi mai obosită decât Halep, care nu a pierdut încă set la Toronto.
Pentru sportiva noastră, marele pariu al sezonului a devenit US Open, competiție transmisă în direct și în exclusivitate pentru România în perioada 29 august - 11 septembrie de Eurosport. Constănțeanca nu a ajuns vreodată în finală la Flushing Meadows (singurul Grand Slam unde nu a bifat ultimul act), dar speră că turneele premergătoare să o ajute să ajungă în forma optimă la New York.
"Fiecare meci e important în perspectiva US Open, am deja 3 partide câștigate aici și acest lucru e un mare plus. Dar azi (n.r. ieri) a fost imposibil să simt mingea din cauza vântului", a mai spus Halep.

Simona Halep - Cori Gauff, pentru un loc în semifinalele de la Toronto

Halep şi-a asigurat un cec de 61.300 de dolari şi 190 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe tânăra jucătoare americană Coco Gauff, care a dispus de belarusa Arina Sabalenka în trei seturi, cu 7-5, 4-6, 7-6 (4), după trei ore şi 11 minute.
Halep a câştigat toate cele trei meciuri directe cu Gauff (18 ani, 11 WTA), finalistă anul acesta la Roland Garros. Simona s-a impus în 2019 în optimi la Wimbledon, cu 6-3, 6-3, şi de două ori anul acesta, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în optimi la Madrid, cu 6-4, 6-4.
Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală jucată în Canada, în 2015, chiar la Toronto.
Duelul Simona Halep - Cori Gauff, din sferturi, la Toronto, se joacă azi, de la ora 20:00, și va putea fi urmărit în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo