Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, "pedepsită" de Mouratoglou după victoria cu Gauff, la Toronto: "Asta mi-a spus Patrick"

Irina Aldea

Publicat 13/08/2022 la 11:28 GMT+3

Simona Halep s-a calificat vineri seară în semifinale la Toronto, însă nu fără a suferi pe teren în meciul cu Coco Gauff. Deși s-a impus în minimum de seturi, românca s-a chinuit destul de mult pe propriul serviciu. Patrick Mouratoglou a ales să nu sărbătorească victoria elevei lui cu Gauff și să iasă pe terenul de antrenament.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, după ce a învins-o pe tânăra sportivă americană Coco Gauff cu 6-4, 7-6 (2). Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a obţinut a 25-a sa victorie în Canada după o oră şi 47 de minute.
Halep a câştigat toate cele patru meciuri directe cu Gauff (18 ani, 11 WTA), finalistă anul acesta la Roland Garros, fără a ceda vreun set. Simona s-a impus în 2019 în optimi la Wimbledon, cu 6-3, 6-3, şi de două ori anul acesta, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în optimi la Madrid, cu 6-4, 6-4. Totuși, de această dată, Gauff a fost destul de periculoasă și asta pentru că a progresat foarte mult, dar și pentru că Simona Halep nu a excelat deloc pe propriul serviciu.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, "pedepsită" de Mouratoglou după victoria cu Gauff, la Toronto

Simona Halep a comis în meciul cu Coco Gauff nu mai puțin de 8 duble greșeli, câștigând doar 61% din puncte cu primul serviciu. Pe al doilea serviciu, românca a suferit și mai mult, doar 38% din puncte au fost câștigate pe serviciul secund. Coco Gauff a reușit să profite din plin de erorile româncei, însă sportiva noastră e cunoscută pentru jocul excelent la retur. În final, experiența și-a spus cuvântul, iar Simona s-a calificat mai departe.
Aflat în tribune pentru prima dată de la începutul turneului organizat la Toronto, Patrick Mouratoglou s-a bucurat fără doar și poate de victorie, însă jocul elevei lui a lăsat de dorit, mai ales în game-urile de serviciu. Drept urmare, francezul nu i-a lăsat timp de recuperare Simonei imediat după meci și au mers pe terenul de antrenament pentru a exersa serviciul. Simona a confirmat asta la conferința de presă și a vorbit despre sesiunea de pregătire.
"Patrick mi-a spus că trebuie să exersez mai mult pentru că serviciul meu nu a fost deloc grozav azi. Am mers la antrenament pentru că am simțit că e o idee bună să continui să lucrez la acest aspect. În pregătire, serviciul a funcționat foarte bine, așa că să sperăm că în semifinale va da roade acest antrenament extra", a spus Simona Halep la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo