Bianca Andreescu (53 WTA) a dat uitării înfrângerea din primul tur de la San Jose și e pregătită pentru debutul la Rogers Cup, turneu care se desfășoară anul acesta la Toronto (WTA). Deși are parte de susținere puternică din partea canadienilor, românii prezenți în tribune o urmăresc de asemenea cu interes pe sportiva în vârstă de 22 de ani, care a luat contact cu tenisul în România.
Întrebată la conferința de presă dacă există în Canada o comunitate a fanilor români de tenis, Bianca Andreescu a oferit imediat răspunsul: "În 2019 am văzut o grămadă de steaguri românești. Avem gluma asta, în care spunem că sunt români peste tot, mai puțin în România. Oriunde merg, chiar dacă e US Open, Cincinnati, în Europa, peste tot văd români și e frumos să primesc susținere din partea lor, datorită originilor mele", a declarat Bianca Andreescu, povestind despre susținerea de care are parte din partea românilor.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Daria Kasatkina i-a răspuns deputatului rus care a criticat-o pentru că vrea să reprezinte Elveția
IERI LA 08:00

Bianca Andreescu a oferit gluma zilei la Toronto, înainte de debut

Bianca Andreescu va debuta marți la Toronto. Ea va avea o misiune foarte dificilă încă de la început, pentru că o va întâlni pe Daria Kasatkina, proapsăt încoronată campioană la turneul de la San Jose. Astfel, rusoaica şi-a trecut în palmares al cincilea său trofeu în circuitul WTA, după cele de la Charleston (2017), Moscova (2018), Melbourne şi Sankt Petersburg (ambele în 2021).
Campioană la US Open în 2019, Bianca Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care Bianca a luat contactul cu tenisul, la vârsta de şapte ani. Mai apoi, Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.
Tenis
Rușii, loviți din toate părțile! După Kasatkina, o altă vedetă din WTA vrea să-și schimbe cetățenia
30/09/2022 LA 11:40
Tenis
"Nu vrem să mai auzim de ea!". Rușii s-au dezis de Kasatkina, care va reprezenta o altă mare putere
29/09/2022 LA 11:55