Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste uriașă pentru Simona Halep: Swiatek, eliminată de la Toronto! Românca a devenit favorita 1

Cristian Mihală

Actualizat 12/08/2022 la 07:43 GMT+3

Iga Swiatek, numărul unu mondial, a fost eliminată în optimile de finală de la Toronto de surprinzătoarea Beatriz Haddad Maia, scor 4-6, 6-3, 5-7. Simona Halep a devenit marea favorită la câștigarea Rogers Cup, în absența polonezei.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Veste uriașă pentru Simona Halep, care are prestații excepționale în Canada, acolo unde nu a pierdut set în drumul spre sferturi. Sportiva noastră a scăpat de Iga Swiatek, numărul unu mondial și cea care era creditată de specialiști cu cele mai mari șanse la cucerirea trofeului.
Poloneza a jucat un meci maraton, de peste trei ore, cu Beatriz Haddad Maia, cea care înainte de Wimbledon reușea rezultate fabuloase, impunându-se la Nottingham și Birmingham. La acest din urmă turneu trecea după un meci dramatic, în semifinale, chiar de Simona Halep.
De această dată numărul unu mondial, Iga Swiatek, i-a căzut "victimă" sportivei din Brazilia, care și-a procurat cu o ușurință incredibilă mingi de break. În total au fost 19, dintre care doar 4 convertite, suficiente pentru una dintre cele mai mari succese din cariera sportivei de pe locul 24 WTA.
Condițiile atmosferice - a fost vânt foarte puternic - și-au pus amprenta pe joc, după cum a dezvăluit la final Iga.
"Cred că ea s-a adaptat la condițiile de joc mult mai bine decât mine. Când a evoluat cu vântul în spate, a reușit niște puncte fantastice, a lovit foarte puternic, s-a folosit de acest avantaj. Eu am fost în multe momente prea lentă, am întâlnit mingea prea târziu. Am și dat destul de multe mingi afară, în timp ce ea a reușit să le pună în teren, aici s-a făcut diferența", a spus Swiatek la final, citată de WTA Insider.
După seria istorică de 37 de victorii la rând, Iga Swiatek a început să aibă probleme reale în a lega succese la rând. Astfel, după eliminarea prematură de la Wimbledon, poloneza nu pare să mai fie la fel de consistentă ca în prima jumătate a anului. Astfel, numărul unu mondial a pierdut 3 din ultimele 6 partide jucate.

Simona Halep, mare favorită să câștige turneul de la Toronto, după eliminarea lui Swiatek

Evident, înainte de turneu și pe toată desfășurarea lui, până joi, bookmakerii au creditat-o pe Swiatek cu prima șansă la câștigarea turneului de la Rogers Cup. Lucru perfect justificat, având în vedere că vorbim de numărul unu mondial și de sportiva care a avut o primă jumătate de an de excepție.
Odată cu eliminarea Igăi, Simona Halep e acum creditată de specialiști cu cele mai mari șanse să se impună în Canada. Acolo unde a mai câștigat de două ori în trecut, dar de fiecare dată când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018 - turneul se joacă alternativ la Toronto și Montreal). În 2016 a trecut în finală de Madison Keys, iar în 2018 a dispus de Sloane Stephens. Când turneul a avut loc la Toronto, la fel ca în acest an, românca a ajuns o singură dată în finală, în 2015, dar a fost nevoită să se retragă în setul 3 al meciului cu Belinda Bencic.
Cotele la Toronto, înainte de sferturi
  • Simona Halep - 2,5
  • Belinda Bencic - 3
  • Cori Gauff - 4,5
  • Jessica Pegula - 5
  • Karolina Pliskova - 10
  • Qinwen Zheng - 15
  • Beatriz Haddad Maia - 15
  • Yulia Putintseva - 20
Programul sferturilor
  • Cori Gauff - Simona Halep
  • Jessica Pegula - Yulia Putintseva
  • Haddad Maia - Belinda Bencic
  • Karolina Pliskova - Qinwen Zheng
În semifinale se vor întâlni câștigătoarele primelor două meciuri, respectiv învingătoarele din ultimele două.
Duelul Simona Halep - Cori Gauff, din sferturi, la Toronto, se joacă azi, de la ora 20:00, și va putea fi urmărit în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo