Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex De Minaur, savuros la Toronto, înaintea finalei cu Sinner: "Cineva să se uite serios la mine!"

Irina Aldea

Publicat 13/08/2023 la 19:45 GMT+3

Alex De Minaur joacă în această seară, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport, marea finală de la Toronto cu Jannik Sinner. Australianul a fost de-a dreptul savuros la conferința de presă când a fost întrebat dacă i-a fost greu să ajungă în finală la turnee consecutive.

Alex De Minaur, Toronto 2023

Credit imagine: Getty Images

Italianul Jannik Sinner, nr. 8 mondial, şi australianul Alex de Minaur (18 ATP) s-au califiicat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Toronto (Canada), dotat cu premii de 6,6 milioane de dolari, după victoriile obţinute sâmbătă în semifinale în faţa americanului Tommy Paul şi, respectiv, spaniolului Alejandro Davidovich.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Sinner (21 ani), finalist în primăvara trecută la Miami, s-a calificat în a doua sa finală din acest sezon, după ce l-a învins în două seturi, 6-4, 6-4, pe Tommy Paul, care îl eliminase pe liderul mondial Carlos Alcaraz în sferturi. La rândul său, De Minaur, care trecuse în sferturi de finală de un alt favorit, rusul Daniil Medvedev, nr.3 mondial, s-a impus fără probleme în faţa lui Davidovich, cu 6-1, 6-3, după 1h şi 18 min.
CITEȘTE ȘI:

Alex De Minaur, savuros la Toronto, înaintea finalei cu Sinner

Australianul de 24 de ani, care dispută prima sa semifinală de Masters 1.000, va încerca duminică să-şi adjudece al optulea său titlu din circuitul ATP, cel mai important din cariera sa. Sinner şi De Minaur, care sunt însă parteneri la dublu la Toronto, s-au mai întâlnit de patru ori până acum, bilanţul fiind de patru victorii pentru italian.
Australianul Alex De Minaur a vorbit despre performanțele reușite în ultimele două săptămâni. La Los Cabos, ocupantul locului 18 ATP a pierdut în finală în fața lui Stefanos Tsitsipas, iar azi, la Toronto, va lupta pentru titlu cu Jannick Sinner. Australianul a fost întrebat la conferința de presă dacă găsește dificil să joace pentru titlu la turnee consecutive.
"Ei bine, ascultați, dacă mă voi plânge vreodată că am ajuns în două finale în două săptămâni (râde)… atunci cineva ar trebui să se uite serios la mine. Nu, cred că o astfel de stabilitate dă mai mare încredere în jocul propriu. Acesta este principalul obiectiv. Arăt un nivel bun săptămână de săptămână. Și de data aceasta nu a mai fost ca în trecut. După o săptămână bună plecam acasă la următorul turneu foarte devreme. Asta s-a schimbat și e un pas în direcția corectă", a transmis De Minaur la conferința de presă.

Alex De Minaur vrea să le demonstreze celor care nu cred în el că se înșală

Alex De Minaur știe că nu e principal favorit în finala de la Toronto pe care o va disputa cu Jannik Sinner, însă australianul speră că le va demonstra tuturor că se înșală: "Cred că este o stare de spirit excelentă în echipa mea încă de la început. Am venit imediat cu avionul de la Los Cabos - luni, la ora 1 dimineața.
Mi-am spus doar că voi lupta. În primele runde nu am arătat cel mai bun joc, ceva nu a mers bine, nu am simțit mingea. Dar mi-am spus să continui să lupt, să îmi creez șanse. M-am gândit că în fiecare zi probabilitatea de a-mi crește sentimentul pozitiv nu face decât să crească. Drept urmare, chiar așa a fost.
Ar fi incredibil de important dacă aș câștiga marele trofeu. Pentru mine, acele 500 de puncte pe care le-am primit anul acesta la Acapulco sunt, de asemenea, semnificative. Aș dovedi, de asemenea, că mulți oameni care nu cred în mine se înșală. Poate că acesta este lucrul cel mai important. Sunt foarte mândru de ceea ce fac, dar mulți nu cred cu adevărat în mine. Mă bucur când le demonstrez că se înșală", a mai spus De Minaur.
Turneul ATP Masters Toronto se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo