Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, din ce în ce mai mult ca Djokovic, Nadal și Federer. Cifrele "înfricoșătoare" ale ibericului

Irina Aldea

Publicat 11/08/2023 la 19:02 GMT+3

Carlos Alcaraz a demonstrat deja în repetate rânduri că mentalitatea lui de învingător primează în momentele dificile din meci, reușind să depășească cu bine situațiile de criză. Ibericul pare din ce în ce mai aproape de idealul stabilit în circuit de Djokovic, Nadal și Federer.

Alcaraz, în sferturi la Toronto, după o luptă impresionantă cu Hurkacz! Rezumatul partidei

Carlos Alcaraz este, la 20 de ani, numărul 1 în tenisul mondial pentru că se comportă ca atare în momentele de maximă tensiune și pentru că a câștigat 14 din 18 tie-break-uri în acest an și 50 din 79 de-a lungul carierei sale. Scurta sa experiență în ATP reprezintă dovada supremă în acest sens. Spaniolul, în ciuda vârstei sale, pare să le semene din ce în ce mai mult titanilor sportului alb, Djokovic, Nadal și Federer.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Alcaraz, care se află deja în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 de la Toronto, a obținut două victorii importante datorită capacității sale de a gestiona momentele de maximă tensiune. Împotriva americanului Ben Shelton, el a încheiat meciul câștigând un tie-break cu 7-3 după ce a câștigat primul set cu 6-3, iar în cursul dimineții, spaniolul a revenit împotriva polonezului Hubert Hurckacz și, după ce a pierdut primul set cu 3-6, s-a impus în tie-break-urile următoarelor două cu 7-2 și 7-3.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, din ce în ce mai mult ca Djokovic, Nadal și Federer

Pentru experți și fani e din ce în ce mai clar că Alcaraz se descurcă de minune atunci când se află "în corzi". Cifrele nu mint, iar elevul lui Juan Carlos Ferrero, care e pregătit în Canada de Antonio Martinez Cascales, are 14-4 în acest an în cele 18 tie-break-uri pe care le-a disputat în cele 53 de meciuri ATP ale sale.
În cele 18 tie-break-uri din acest sezon, Alcaraz a câștigat 116 puncte și a pierdut 78, iar deosebit de semnificativ a fost acel 8-6 cu care l-a învins pe Novak Djokovic în setul al doilea al finalei de la Wimbledon, un scor care a fost esențial, deoarece l-a împiedicat pe sârb să reușească să ajungă la 0-2 la seturi și i-a dat aripi spaniolului pentru a ajunge să cucerească titlul major de la All England Club.
Alcaraz, care în 2023 are un palmares spectaculos de 49 de victorii ATP și doar patru înfrângeri, găsește aproape întotdeauna puterea de a depăși situațiile în care se află în dezavantaj. În întreaga sa carieră, Alcaraz a câștigat 50 de tie-break-uri și a pierdut doar 29. Acel 50 reprezintă 63,3% din tie-break-urile câștigate, o cifră semnificativ mai mare decât cea obținută de-a lungul carierei sale de nimeni altul decât Rafa Nadal. Spaniolul, până în prezent, a câștigat 262 din cele 429 de tie-break-uri disputate, adică 61,1% dintre ele. Înaintea sa, deși nu la o diferență foarte mare, se află Novak Djokovic, cu 66,2% de tie-break-uri câștigate (315 din 476) și Roger Federer, cu 65,3% (463 din 709).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo