Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Jannik Sinner - Alex de Minaur, finala turneului Masters 1000 de la Toronto

Ion Alexandru

Publicat 13/08/2023 la 07:03 GMT+3

Jannik Sinner a avut mult de muncă, dar a trecut după un meci de aproape 2 ore de Tommy Paul. Scorul a fost 6-4, 6-4, dar partida a fost epuizantă. Ana Bogdan a primul meci jucat pe hard în America și acum se va concentra pe particuparea la US Open, turneu care va fi peste două săptămâni pe Eurosport și pe alicația Eurosport.

L'esultanza di Jannik Sinner che ha sconfitto Monfils ed è approdato al penultimo atto del Masters 1000 di Toronto, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

Jannik Sinner este în finala turneului de Masters 1000 de la Toronto

Jannik Sinner își păstrează speranța pentru un prim trofeu ATP Masters 1000 după o victorie muncită împotriva lui Tommy Paul la Toronto. Italianul a câștigat cu 6-4, 6-4 și a avansat pentru a treia oară într-o finală ATP Masters 1000. Sinner a pierdut până acum de două ori în ultimul act la Miami.
Succesul lui Sinner la Toronto este o continuare a parcursului său constent în turneele de Masters 1000, care a inclus semifinale la Indian Wells și Monte-Carlo, pe lângă o apariție în finala de la Miami. Italianul are acum 17-4 în acest sezon, la acel nivel.
"Este întotdeauna un privilegiu să joci la un nivel atât de ridicat, un meci grozav împotriva unui adversar incredibil", a spus Sinner după meci. „Încerc doar să accept cumva orice provocare care urmează. Fie că este un raliu de 46 de lovituri [la break point în al doilea set] sau atunci când servești pentru meci, ești foarte obosit și apoi trebuie să găsești o soluție cumva pentru a câștiga. Sunt fericit pentru felul în care am reacționat la fiecare situație de pe teren. A fost o victorie minunată, chiar dacă am învins un prieten. Sunt fericit să fiu din nou în finală și sper să pot arăta un tenis bun împotriva lui Alex de Minaur"
Sinner ar putea să-i depășească pe Andrey Rublev și Casper Ruud și să intre în Top 5 cu o victorie împotriva lui Alex de Minaur în finala din această seară. Performanța lui Sinner dîn această săptămână l-a urcat deja cu două locuri pe poziția a 4-a ATP Live Race pentru calificarea în premieră în finala Nitto ATP de la Torino.
Paul, care l-a eliminat pe numărul 1 mondial Carlos Alcaraz în sferturile de finală de vineri, visa ca pentru prima dată să obțină două victorii în fața unui jucător de Top 10 în același turneu. În ciuda înfrângerii din prima sa semifinală ATP Masters 1000, americanul în vârstă de 26 de ani va ajunge luni pe locul 13 în clasamentul ATP, cea mai bună clasare al carierei.
picture

Alex de Minaur l-a învins simplu pe Davidovich Fokina în prima semifinală de la Toronto

Sinner conduce cu 4-0 în meciurile de până acum cu De Minaur duminică. Italianul, favorit 7 la Toronto știe că are prima șansă împotriva partenerului său de dublu de la Toronto.
"Presiunea este grozavă. Când simți presiune, este ceva pozitiv. Este un privilegiu să ai o oportunitate de acest gen și nu mulți jucători au asta. Alex este un jucător incredibil. El arată asta aici în acest turneu și în săptămâna înainte de a face finala din Los Cabos. Sper că va fi un meci frumos." a spus Sinner.

Ana Bogdan s-a oprit în calificări la Cincinnati

Ana Bogdan a debutat cu o înfrângere pe sezonul de hard american. Jucătoarea din Sinaia, numărul 59 WTA era favorită 11 în calificările de Cincinnati, dar a pierdut în turul secund. După un prim set pierdut cu 6-3, Ana a revenit și a egalat situația cu un 6-2 care i-a dat speranțe. Ana Bogdan a avut mai multe șanse de break, 11, dar a valorificat doar 4, în timp ce adversara din Belarus a fost mult mai concentrată și a avut un procentaj de 75% la acest capitol (6/8). Aliaksandra Sasnovich, numărul 76 WTA, s-a impus lejer în setul decisiv cu 6-1 și merge mai departe în finala pentru calificarea pe tabloul principal de la Cincinnati, ultimul turneu important înainte de US Open.

Victor Cornea a câștigat turneul de la Banja Luka

Perechea româno-austriacă Victor Vlad Cornea/Philipp Oswald a cucerit titlul în proba de dublu din cadrul turneului de tenis challenger de la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina), dotat cu premii totale de 118.000 de euro, sâmbătă, după ce a trecut în finala de cuplul Andrei Golubev (Kazahstan)/Denis Molcianov (Ucraina), cu 3-6, 6-1, 15-13. Principalii favoriţi s-au impus după o oră şi 24 de minute în faţa favoriţilor numărul doi, după ce au salvat trei mingi de meci. În iulie, la Salzburg (challenger), Cornea şi sârbul Nikola Cacic pierdeau semifinala cu perechea Golubev/Molcianov. Cornea şi Oswald s-au ales cu un cec de 6.845 de euro şi 100 de puncte ATP la dublu. Victor Cornea (76 ATP la dublu) este la al şaselea titlu challenger câştigat în acest an, după cele de la Oeiras 1, Oeiras 3, Tenerife 1, Rovereto, Sanremo.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo