Pe lângă șocurile și surprizele înregistrate în acest sezon competițional în circuitul feminin de tenis, au existat și câteva evoluții remarcabile. Legendara Martina Navratilova a analizat anul 2019 și a notat cele mai bune cinci momente ale anului: Barty și ascensiunea din circuit; Osaka, Gauff și respectul lor reciproc; Andreescu și gestionarea emoțiilor; Halep și tenisul aproape perfect, dar și dezamăgirea Serenei Williams.
"Cea mai mare surpriză din 2019 trebuie să fie faptul că Ashleigh Barty a încheiat sezonul pe primul loc în clasamentul WTA. Asta nu făcea parte din ecuație în mintea nimănui, și probabil că nici în mintea ei. La începutul anului, Barty spunea că speră să rămână în Top 20. În schimb, ea a câștigat primul ei titlu de Grand Slam la Roland Garros, a ajuns pe primul loc și a pus semnul exclamării prin câștigarea Turneului Campioanelor. Bravo", a scris Navratilova despre anul australiencei pe site-ul oficial al WTA.

Martina Navratilova, despre Andreescu, Halep și Williams

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 8 ORE
"Din punctul meu de vedere, cel mai bun meci al anului a fost Bianca Andreescu – Serena Williams în finala US Open, doar pentru dramă și pentru că a fost atât de neașteptat. La începutul sezonului, cu siguranță nu am ales-o pe Andreescu să câștige un turneu de Grand Slam în 2019, și îmi imaginez că că nici altcineva nu a făcut acest lucru. Până la urmă, se afla în afara top 100 WTA când a început anul. Ea nu numai că a câștigat un titlu major, dar a făcut-o la US Open cu Williams în finală, cu atât mai impresionant", a comentat Navratilova legat de evoluția Biancăi Andreescu de anul acesta.
"Performanța Simonei Halep în finala de la Wimbledon în fața Serenei Williams a fost aproape de perfecțiune, a fost evoluția anului. În acel meci am văzut-o pe Simona jucând cel mai bun joc al ei de la început până la final. Nu a tremurat nicio clipă, nu a avut niciun game rău. A fost precum o mașinărie. Halep a știut exact ce trebuie să facă și a executat planul perfect. Este un lucru să faci un plan împotriva Serenei Williams într-o finală de turneu major, însă e altceva să reușești să faci asta. A fost o evoluție grozavă", a spus Navratilova despre Halep.
"În multe privințe, acest an a fost foarte dificil pentru Serena Williams, care nu a reușit să câștige cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam. Deși a atins două finale de Grand Slam, la Wimbledon și US Open, le-a cedat pe amândouă. Este oricum grozav că s-a pus în acea poziție, dar Williams trebuie să fie dezamăgită că s-a apropiat atât mult, iar apoi nu a jucat cel mai bun tenis al ei când a contat cel mai mult. Mă aștept să fie foarte puternică în 2020", a mai spus marea fostă glorie a tenisului mondial feminin.
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM 9 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 9 ORE