Câștigător a 18 titluri de Grand Slam, Novak Djokovic a devenit ieri cel mai longeviv lider mondial din istorie, adunând în fruntea clasamentului ATP 311 săptămâni, cu una mai mult decât marele lui rival, Roger Federer, proaspăt revenit în circuitul ATP după 13 luni de inactivitate princinuită de două operații la genunchi. Era clar încă de săptămâna trecută că Djokovic nu mai poate rata această uluitoare performanță, însă azi a devenit certitudine.
Nole a așteptat cu sufletul la gură acest moment, iar acum, că în sfârșit a devenit cel mai longeviv lider din istorie, s-a bucurat din plin de acest succes uriaș. Marele campion din Serbia a făcut aseară la Belgrad o "baie de mulțime". Numele lui Djokovic a fost scandat de sute de fani care au venit să stea de vorbă, să danseze, să se bucure și să-l felicite pe eroul lor, ajuns unul dintre cei mai mari tenismeni din istoria sportului alb.
Tenis
Cine l-a făcut pe John Isner "să se simtă mic": "Până și cu Nadal pe zgură am avut mai multe șanse"
ACUM 8 ORE

Novak Djokovic, baie de mulțime la Belgrad. Foc de artificii pentru 311 săptămâni de domnie

Pentru Novak Djokovic s-a dat drumul și la un uriaș foc de artificii care a umplut în toate culorile cerul de deasupra Belgradului, orașul în care Nole a crescut, s-a dezvoltat și a plecat în lume să scrie istorie. Un alt record impresionant obținut de Novak Djokovic în cele 311 săptămâni petrecute pe locul de lider mondial este faptul că a încheiat șase sezoane pe această poziție în ierarhia mondială, record al lui Pete Sampras pe care Nole l-a egalat la finalul lui 2020.
https://i.eurosport.com/2021/03/09/3008682.jpg
În afară de Novak Djokovic și Roger Federer, doar șapte jucători au reușit să adune mai mult de 100 de săptămâni pe prima poziție din clasament: Pete Sampras (286), Ivan Lendl (270), Jimmy Connors (268), Rafael Nadal (209), John McEnroe (170), Bjorn Borg (109), și Andre Agassi (101). Novak Djokovic este unul dintre cei 26 de tenismeni care au ajuns lideri mondiali de la introducerea clasamentului oficial, în august 1973. Primul lider mondial din istorie a fost chiar românul Ilie Năstase, care a fost pe primul loc timp de 40 de săptămâni.
https://i.eurosport.com/2021/03/09/3008683.jpg
Tenis
Participă Novak Djokovic la Australian Open 2023? Anunțul făcut de directorul turneului major
ACUM 11 ORE
Astana Open
Novak Djokovic e în optimi la Astana Open! Sârbul a făcut show în meciul cu Cristian Garin
ACUM 11 ORE