Deși sunt trecuți bine de 30 de ani, Nadal, Federer și Djokovic continuă să domine autoritar clasamentul ATP. Totuși, în ultimele luni am asistat la performanțe tot mai bune ale celor din "NextGen" și pentru prima oară putem vorbi de un posibil schimb de generații.
În absența lui Nadal, accidentat la Laver Cup, Djokovic și Federer erau marii favoriți la Shanghai. Ambii au pierdut neașteptat, în sferuri, la turneul din China, astfel că avem parte de o premieră. Din 1999 până în prezent un turneu din seria Masters 1000 nu a avut în semifinale jucători atât de tineri.

Berrettini a impresionat cel mai mult, Medvedev vrea podiumul ATP

Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
ACUM 4 ORE
Cel mai mult în ultima perioadă a impresionat Berrettini, deși Medvedev a avut rezultate mult mai bune. Însă dacă "explozia" rusului era cumva așteptată, puțini anticipau că italianul va ajunge atât de sus. În urmă cu fix un an, Berrettini era eliminat în calificări la Shanghai. Mai mult, în primăvara anului curent, el pierdea de 4 ori la rând în primul tur al turneelor la care a participat. De atunci, am asistat la o prestație de gală din partea peninsularului, care are un record de 33-9 în ultimele 6 luni (inclusiv o semifinală de Grand Slam, la US Open, unde a pierdut în fața viitorului campion, Rafael Nadal).
Daniil Medvedev este jucătorul care a început să le facă marcaj tot mai strâns titanilor din circuit. Dincolo de rezultate, rusul impresionează și prin jocul său. Cum la începutul lui 2020 nu are multe de apărat, Daniil are șanse mari să ajungă pe podiumul clasamentului ATP.
12-0 are Medvedev în sferturile de finală jucate în acest sezon. Din iulie până în prezent, rusul a adunat mai multe puncte decât orice alt jucător din circuit.
Bat la ușă din ce în ce mai puternic, e extrem de interesant. Toți joacă fantastic. Va fi o luptă extrem de deschisă pentru victoria de la Shanghai, fiecare are atu-urile lui, fiecare are o șansă | Roger Federer, după înfrângerea cu Zverev

Semifinaliștii de la Hamburg 1999

  • Mariano Zabaleta - 21 ani
  • Carlos Moya - 22 ani
  • Nicolas Lapentti - 22 ani
  • Marcelo Rios - 23 ani

Semifinaliștii de la Shanghai 2019

  • Stefanos Tsitsipas - 21 ani
  • Alexander Zverev - 22 ani
  • Matteo Berrettni - 23 ani
  • Daniil Medvedev - 23 ani
Semifinalele de la Shanghai: Tsitsipas - Medvedev și Berrettini - Zverev
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 18 ORE
Australian Open
VIDEO | Rafael Nadal, despre tiebreak-ul care nu se mai termina: "Totul a fost o nebunie"
ACUM 19 ORE