Partida de azi, din primul tur al probei de dublu, nu anunţa nimic special, dar a ajuns pe prima pagină a publicaţiilor sportive din toată lumea. Zverev şi-a ieşit din minţi, însă, la capătul meciului său pierdut la super tie-break (alături de brazilianul Marcelo Melo) împotriva cuplului Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara, cu 6-2, 4-6, 10-6. În imaginile video, Zverev apare lovind de trei ori scaunul arbitrului, aşezându-se apoi pe scaunul său şi ridicându-se din nou pentru a-l insulta pe oficial şi a lovi din nou cu racheta sa.
Atât de mult a şocat Zverev cu atitudinea sa încât nici măcar nemţii nu pot să îi găsească un alibi sau o justificare pentru ceea ce a făcut. Ca atare, excluderea din turneu a fost singura variantă posibilă, iar acum germanul se poate aştepta la ce e mai rău din partea ATP.
"Scandal uriaş în Mexic, Zverev a fost dat afară din turneu", titrează Bild, care apoi notează: "A lovit scaunul arbitrului de trei ori cu racheta, cu toată forța, la doar câţiva centimetri de piciorul arbitrului Alessandro Germani (Italia), care a tresărit de frică. După ce s-a aşezat, Zverev a continuat cu insulte sălbatice, pentru a mai lovi o dată scaunul".
Internazionali BNL d'Italia
Stefanos Tsitsipas, primul finalist la Roma! Grecul și-a luat revanșa în fața lui Alexander Zverev
14/05/2022 LA 15:19
Eurosport.de tratează şi ei pe larg subiectul, jurnaliştii sursei citate negăsind vreo circumstanţă atenuantă pentru ceea ce a făcut numărul 3 mondial.
"Alexander Zverev a fost descalificat la turneul ATP de la Acapulco după o criză de nervi împotriva arbitrului. Zverev a strigat cuvinte obscene după meciul din primul tur și a lovit scaunul arbitrului de patru ori cu racheta, ratându-i de puţin acestuia picioarele", notează colegii nemţi.
CITEŞTE ŞI:
KHACHANOV A SPUS CE CREDE DESPRE FAPTUL CĂ DJOKOVIC E NEVACCINAT, ÎNAINTE DE DUELUL DIRECT DE AZI

Zverev riscă cea mai mare amendă din istoria tenisului

Ceea ce a făcut azi Zverev nu se poate încadra în altă parte decât în capitolul 8, secţiunea a 3-a din ATP Rulebook. În paragraful "ofensă majoră", subsecţiunea "comportament agravant", se specifică faptul că un jucător poate ajunge până la penalizări de 250.000 de dolari. Ar fi vorba despre cea mai mare amendă din istoria tenisului, dar germanul probabil e mai preocupat de o eventuală suspendare. Pentru că numărul 3 mondial riscă să nu mai poată participa la turnee o perioadă, după ieşirile necontrolate de azi. Pe Twitter, unii specialişti pe tenis vorbesc despre o perioadă de pauză de cel puţin două luni, mai ales că Zverev are un background presărat cu o mulţime de episoade în care nu şi-a înfrânat nervii.
Kyrgios este în prezent "deţinătorul recordului" pentru cea mai mare amendă din istoria tenisului, de 113.000 de dolari. În 2019, la Mastersul de la Cincinnati, el a intrat într-o polemică fără sfârşit cu arbitrul Fergus Murphy, pe care l-a acuzat că porneşte timpul aferent serviciului său prea devreme, nedându-i suficient timp. Totul s-a întâmplat în disputa din turul secund, cu rusul Khachanov, iar Nick şi-a permis chiar să plece la vestiare, în timpul partidei, fără a anunţa arbitrul. Ulterior, la final, a scuipat în direcţia lui Fergus Murphy, acuzându-l că e "doar o unealtă", probabil într-o conspiraţie împotriva lui.
Wimbledon
Kyrgios a lăsat modestia la o parte! Australianul se consideră cel mai bun jucător pe iarbă din lume
12/05/2022 LA 16:07
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42