Tenisul mondial a fost dominat în ultimii 15 ani de rivalitatea acerbă dintre Federer, Nadal și Djokovic, cei trei jucători reușind performanțe neatinse până în prezent de nimeni în sportul alb. Fiecare dintre ei are câte 20 de titluri de Grand Slam în palmares, iar specialiștii au părerile împărțite când vine vorba despre cel mai bun.
Fiind o dispută de la distanță atât de echilibrată, e foarte dificil pentru oricine să dea un verdict în privința "Goat"-ului. Experții care privesc această dispută dintr-un unghi neutru au argumente solide pentru orice opinie, dar răspunsul la întrebarea "Cine e cel mai mare tenismen din istorie?" rămâne unul discutabil, indiferent de alegere.
Jucătorii aflați încă în activitate se feresc de obicei să-și dea cu părerea, fie pentru a nu-și face "dușmani", fie pentru că pur și simplu le e imposibil să le separe pe cele 3 legende ale sportului alb. Nick Kyrgios nu face însă parte din această categorie, el fiind recunoscut drept unui dintre cei mai direcți tenismeni din circuit atunci când are ceva de spus.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
25/11/2022 LA 18:48

Kyrgios l-a numit pe Federer drept cel mai mare jucător din istoria tenisului

Australianul a conversat cu fanii săi pe contul personal de Instagram și i-a rugat pe aceștia să-l întrebe orice, iar chestiunea leagtă de "Goat"-ul din tenis a apărut inevitabil Kyrgios nu s-a ferit de răspuns și l-a ales pe Roger Federer drept cel mai mare jucător care a existat vreodată.
"Federer este cel mai mare. Am fost foarte intimidat prima dată când l-am văzut, dar și după aceea. El a continuat să aibă întotdeauna aura pe care niciun alt jucător nu o are. Este un tip grozav și prietenos, cu un simț al umorului extraordinar", a spus Kyrgios, citat de firstsports.com.
În aceeași discuție purtată cu admiratorii săi, australianul i-a numit pe Andy Murray și Kei Nishikori drept cei mai dificili adversari de înfruntat pe teren.
Kyrgios a avut un sezon modest, care s-a încheiat prematur, din cauza unei accidentări. Australianul a jucat numai 15 partide în acest an și nu a avansat în niciun turneu mai mult de turul al 3-lea. Considerat de mulți specialiști un jucător cu potențial imens, Kyrgios nu a obținut până acum performanțe pe măsura talentului său. Cel mai probabil, jucătorul aflat acum pe locul 96 ATP va reveni pe teren la Australian Open, în luna ianuarie a anului viitor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27