Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic s-au luptat pentru supremație în ultimii ani, dar spaniolul a trecut înaintea rivalilor săi odată cu titlul de la Australian Open, al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa. Nick Kyrgios, care s-a antrenat cu Naomi Osaka înainte de Indian Wells, crede că Nadal și Djokovic sunt acum cu mult în fața lui Federer, iar că elvețianul nu mai poate intrat în discuția despre "GOAT".
Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt considerați cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor datorită succesului lor incredibil din ultimii 15 ani. Până la Australian Open din 2022, cei 3 au fost la egalitate, fiecare având câte 20 de titluri de Grand Slam, dar victoria lui Nadal de la Melbourne a schimbat clasamentul.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 2 ORE

Kyrgios e convins că Federer a ieșit din discuția despre "GOAT"

Cu viitorul nesigur al lui Federer – elvețianul a spus săptămâna trecută că s-ar putea să nu se întoarcă pe terenul de tenis până la finalul verii sau începutul toamnei – Kyrgios nu crede că FedEx este încă "în cărți" pentru cea mai amplă conversație din ultimul deceniu – cine este cel mai mare tenismen din istorie.
"Roger a terminat pentru mine în discuțiile despre GOAT, băieți, nu mai are nicio șansă", a spus Kyrgios pentru No Boundaries Podcast. "Are un record negativ împotriva celorlalți doi [Nadal și Djokovic], un record foarte prost. Nici nu cred că Roger îi bate pe unii dintre ceilalți băieți pe suprafața lui preferată, pe iarbă", a spus Kyrgios.
Nadal conduce recordul întâlnirilor directe cu Federer cu 24-16, în timp ce Djokovic conduce cu 27-23. Federer nu a mai evoluat în circuit de când a pierdut anul trecut în sferturile de finală de la Wimbledon și în prezent se recuperează după o intervenție chirurgicală la genunchi. Nadal, între timp, a câștigat toate cele 15 meciuri pe care le-a jucat anul acesta și ar putea avansa și mai mult dacă se va impune la Roland Garros: "Dacă Nadal câștigă la Roland Garros, atunci fără îndoială e cel mai mare din istorie. Dacă el ajunge la 22, iar ceilalți 2 rămân la 20, atunci ce mai e de zis?", a mai spus Kyrgios.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08