Fost lider mondial în clasamentul ATP și câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal, a avut o conversație de curând cu Nico Rosberg, fost pilot de Formula 1. Cei doi au discutat despre puterea mentală, despre îndoielile sportivilor și de ce ai nevoie pentru a avea succes în orice domeniu ai activa.
Rafa și Nico s-au întâlnit la Monaco pe iahtul tenismenului și au purtat o discuție în speranța că vor crește gradul de conștientizare a importanței sănătății mintale. Cei doi au discutat, printre altele, și despre anxietate, o problemă generală a oamenilor. Rafa a fost întrebat de Nico Rosberg și despre marele său rival, Novak Djokovic, care dă dovadă de o tărie mentală exemplară.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 12 ORE

Rafael Nadal, impresionat de puterea mentală a rivalului Novak Djokovic

"Dacă nu ai îndoieli în această viață, este pentru că ești prea arogant. Cred că în această viață majoritatea lucrurilor nu sunt 100% clare. Deci, trebuie mereu să ai îndoieli, trebuie să te întrebi ce este de făcut. Am fost suficient de umil pe parcursul întregii mele cariere încât să nu mă consider prea bun pentru a nu avea îndoieli. Uneori am avut foarte mult de muncă din cauza asta. Cred că a fi uneori arogant și foarte încrezător în sine te poate ajuta o vreme, dar pe termen lung, dacă asta într-un fel nu îți oferă șansa de a lucra în mod corespunzător cu scopul de a te îmbunătăți, poate fi un lucru negativ", a spus Nadal.
Vorbind despre sensibilitate și gestionarea emoțiilor, Rosberg a subliniat că actualul nr. 1 mondial în tenis, Novak Djokovic, pare de piatră din punct de vedere mental. Nadal a intervenit imediat și a explicat ce crede că se întâmplă cu mentalul sârbului: "El este poate mai mult o mașinărie în ceea ce privește mentalitatea. Dar sunt sigur că și el are îndoielile lui. Noi doi avem caractere foarte diferite pentru că vedem totul altfel. Ambele modalități sunt bune și trebuie să-ți găsești drumul în viață, în carieră. Acesta este punctul meu de vedere. Nu există o singură modalitate de a-ți îndeplini visul. Există diferite modalități și trebuie să-ți găsești una personală", a adăugat Nadal.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33