Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Horia Tecău și Kevin Krawietz s-au calificat la Turneul Campionilor! S-a ocupat și ultimul loc de la simplu

Nicu Savin

Actualizat 06/11/2021 la 11:56 GMT+2

Horia Tecău și Kevin Krawietz au obținut matematic calificarea la Turneul Campionilor, care va avea loc la Torino. Deși cei doi au părăsit în optimi Mastersul de la Paris, rezultatele le-au fost favorabile și au obținut biletele pentru ultimul mare turneu al anului. De asemenea, astăzi s-a stabilit care e al 8-lea jucător calificat în proba de simplu: polonezul Hubert Hurkacz.

Horia Tecău & Kevin Krawietz

Credit imagine: Getty Images

Horia Tecău și Kevin Karawietz vor juca la turneul campionilor. Rezultatele din concursul de dublu de la Mastersul de la Paris au fost favorabile perechii româno-germane, astfel că aceasta se află printre cele 8 perechi care vor juca la Torino în perioada 14-21 noiembrie.
Alături de Tecău și Krawietz, perechea Jamie Murray / Bruno Soares s-a calificat de asemenea la competiția care ține capul de afiș al finalului de sezon.
Performanța obținută de Tecău și Kravietz este una remarcabilă, mai ales că căi doi formează o echipă doar de la începutul acestui an. De când colaborează, Tecău și Kravietz au câștigat un titlu, la Halle, și au jucat alte 3 finale, la Rotterdam, Barcelona și Hamburg.
Pentru Horia Tecău va fi a 7-a oară în carieră când participă la Turneul Campionilor. Românul a concurat de 2 ori alături de Robert Lindstedt (2011 și 2012) și de 4 ori alături de Jean Julien Roger (2014, 2015, 2017 și 2019). Cea mai bună performanță a lui Horia la importanta competiție a fost finala jucată în 2015, pierdută de el și olandezul Rojer în fața perechii Florin Mergea / Rohan Bopanna.
Kevin Kravietz va particpa pentru a 3-a oară la Turneul Campionilor, germanul fiind prezent la precedentele 2 ediții alături de conaționalul Andrea Mies, fără să treacă de faza grupelor.

Hubert Hurkacz, în premieră la Turneul Cacmpionilor

Mastersul de la Paris a definitivat și ultimele necunoscute în privința Turneului Campionilor și în proba de simplu. Ultimul loc disponibil a fost acaparat de polonezul Hubert Hurkacz.
Acesta este sigur de prezența la Torino după ce a devenit primul semifinalist al turneului din capitala Franței, învingându-l în 3 seturi pe australianul James Duckworth, scor 6-2, 6-7 (4), 7-5.
Așadar, plonezul care de luni va ocupa poziția a 9-a în ierarhia ATP își încununează un sezon fantastic, în care a câștigat 3 turnee până acum: Delray Beach, Miami (Masters) și Metz. La Grand Slam-uri a excelat doar la Wimbledon, unde a pierdut cu Berrettini în semifinale, dar constanța sa de pe parcusul întregului sezon i-a adus în cele din urmă biletul pentru Turneul Campionilor pentru prima dată în carieră.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo