Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/11/2022 la 19:08 GMT+2

Andrey Rublev a avut un parcurs bun la Turneul Campionilor, rusul reușind să ajungă până în semifinale, acolo unde a cedat în fața lui Casper Ruud. Numărul 8 mondial le-a mulțumit fanilor din tribune, fiind copleșit de atmosfera creată de torinezi.

TURIN, ITALY - NOVEMBER 18: Andrey Rublev celebrates the victory during his Round Robin Singles match against Stefanos Tsitsipas of Greece during day six of the Nitto ATP Finals at Pala Alpitour on November 18, 2022 in Turin, Italy. (Photo by Shi Tang/Get

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Andrey Rublev a demonstrat la Turneul Campionilor că este un jucător de luat în seamă și în 2023, iar prezența sa la această competiție nu a fost întâmplătoare. Rusul s-a calificat în semifianle dintr-o grupă grea, unde nu era favorit la calificare.
El s-a clasat al doilea în Grupa Roșie, în spatele lui Novak Djokovic și deasupra rivalilor Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev. Compatriotul său a dezamăgit, fiind învins în toate cele 3 partide din această fază, cu același scor, 2-1 la seturi.
Rublev nu a mai făcut față presiunii în semifinale, acolo unde Casper Ruud a fost jucătorul mai concentrat. Norvegianul s-a impus în minimum de seturi, 6-2, 6-4, după doar o oră și 10 minute de joc. Rusul a fost însă impresionat de atmosfera fanilor din Torino, care l-au încurajat și i-au scandat numele. El a dorit să le mulțumească tuturor printr-o postare pe rețelele de socializare, fiind vizibil marcat de emoție.
"Torino, îți mulțumescu mult pentru toată dragostea și susținerea din acestea săptămână. Nu meritam asta. Dar ceea ce am simțit în această săptămână, toată iubirea și suportul vostru, mi-au demonstart că pot fi o persoană mai bună și un jucător mai valoros. Înseamnă enorm pentru mine. Vă mulțumesc", a fost mesajul pe care Rublev l-a postat pe rețelele de socializare, la o zi după încheierea turneului.
Citește și:

Andrey Rublev a avut doar cuvinte de laudă pe Ruud, după duelul din semifinale

După meciul pierdut în semifinale, Rublev a vorbit la superlativ despre adversarul său. Rusul a avut un discurs plin de fair play, fiind convins că norvegianul va impresiona și anul viitor după ascensiunea avută în acest sezon.
"În curând, toată lumea va îneţelege cine este şi ce poate face Ruud. Este doar primul sezon în care a obţinut rezultate grozave. Puţini oameni ajung în finala unui turneu de Grand Slam, iar el a reuşit să ajungă în două în acelaşi an, iar acum s-a calificat în finala Turneului Campionilor. A durat ceva timp până când specialiştii să îl trateze aşa cum merită, dar sunt convins că, de anul viitor, toţi îl vor vedea aşa cum e: un campion, un tenismen de top", a spus Rublev, potrivit gotennis.ru.
Sezonul lui Casper Ruud în cifre: pe lângă cele 2 finale de Grand Slam (Roland Garros şi US Open), norvegianul a mai jucat alte 5 finale, adjudecându-şi 3 titluri. A jucat şi o finală de Masters 1000 (la Miami, înfrângere la Alcaraz) şi va termina anul pe locul 3 ATP.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo