Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul lui Rafa Nadal la Turneul Campionilor, după înfrângerea cu Auger-Aliassime: "Voi muri pe teren pentru asta!"

Irina Aldea

Actualizat 15/11/2022 la 19:26 GMT+2

Rafael Nadal a încasat și a doua înfrângere la Turneul Campionilor. Cel mai titrat tenismen din istorie (22 de titluri de Grand Slam) a cedat în două seturi în fața lui Felix Auger-Aliassime. Ibericul a comentat înfrângerea la conferința de presă.

Rafa Nadal, învins și de Auger-Aliassime la Turneul Campionilor! Canadianul, victorie mare la Torino

Felix Auger-Aliassime, clasat pe locul 6 ATP, a obținut la Turneul Campionilor prima victorie în grupa Verde. Canadianul în vârstă de 22 de ani l-a învins pe Rafael Nadal în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. Rafael Nadal, care e cap de serie numărul 1 în Italia, a avut cinci șanse de break în meciul cu Felix Auger-Aliassime, însă spaniolul nu a reușit să convertească niciuna.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Pasiv în cea mai mare parte din meci, Nadal mai are o șansă minimă, doar dacă Fritz se impune azi în minimum de seturi în fața lui Ruud. "Matadorul" nu a părut foarte încrezător la conferința de presă că va avansa în penultimul act la Torino: "Am jucat mai bine decât zilele trecute, dar nu am reușit să profit de oportunitățile pe care le-am avut. Am luptat până la final. Când lucrurile merg așa, este greu să schimbi dinamica cu serviciu ca al lui Aliassime. Cele două meciuri de aici au fost un dezastru la nivel mental, dar nu și la nivel de tenis. Corpul meu, anul pe care l-am avut, situația mea personală nu îmi permit să lupt pentru acest obiectiv".
CITEȘTE ȘI:

Rafa Nadal, dezamăgit că nu poate lupta pentru titlu la Turneul Campionilor

Rafa Nadal a anunțat la conferința de presă că începând de mâine se gândește deja la sezonul competițional 2023: "Trebuie să închei anul într-un mod pozitiv, și nu mă refer la victorii, dar să am o imagine care să mă ajute să continui. Sunt încă motivat, de aceea mă aflu aici. Câștigarea celor trei meciuri pe care le-am pierdut în aceste trei săptămâni îmi oferă liniște sufletească. Sunt trist, dezamăgit, dar mâine va fi o altă zi.
Am îndoieli în privința Australiei pentru că toți cei care merg acolo sunt foarte buni. Dacă nu ai îndoieli este pentru că ești o persoană arogantă. Când ai îndoieli, asta te face să te gândești la tot felul de lucruri, să muncești mai mult și să rămâi treaz, conștient. Mâine începe sezonul 2023 pentru mine. Nu cred că am uitat să joc tenis, cum să fiu puternic din punct de vedere mental. Trebuie să recuperez senzațiile pozitive și toată încrederea, mentalitatea puternică, pentru a fi la nivelul la care vreau să fiu. Nu știu dacă voi mai ajunge vreodată la acel nivel. Dar ceea ce nu am nicio îndoială este că voi muri pe teren pentru a ajunge în acel punct!".
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo