Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se încinge lupta pentru prezența la Turneul Campionilor! Au mai rămas doar două locuri: toate calculele

Irina Aldea

Publicat 30/10/2022 la 23:47 GMT+2

Până acum, 6 tenismeni au obținut deja biletele pentru Turneul Campionilor, însă pentru ultimele 2 locuri se va da o luptă aprigă. Fritz și Hurkacz se vor bate pentru pozițiile ocupate acum de Auger-Aliassime și Rublev în cursa ATP Race.

Rublev & Auger-Aliassime

Credit imagine: Getty Images

La finalul unui sezon surprinzător de la un cap la altul, incertitudinea e pe cale să fie risipită, cel puțin privind participanții la Turneul Campionilor. Până acum s-au calificat deja Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Novak Djokovic și Daniil Medvedev. Doar două locuri au mai rămas de ocupat pentru turneul final de la Torino.
Cu șase tenismeni deja siguri de prezență, au mai rămas de ocupat doar două locuri, care, în acest moment, sunt ocupate de Felix Auger-Aliassime și Andrey Rublev. Canadianul și rusul au avut un sezon excelent, iar la ATP Masters 1000 Paris-Bercy 2022 au o șansă uriașă de a-și atinge obiectivul mult așteptat, un bilet pentru Torino. Cu toate acestea, există doi jucători care pot încă să-i întoarcă din drum pe Auger-Aliassime și Rublev: Taylor Fritz și Hubert Hurkacz.
CITEȘTE ȘI:

Lupta pentru Turneul Campionilor se încinge! Doar două locuri au mai rămas de ocupat

În această luptă în patru, merită menționată relevanța celor 180 de puncte dobândite de Carlos Alcaraz la Basel, puncte care îi deschid drumul spre numărul 1 la sfârșitul anului. Daniil Medvedev și-a consolidat, de asemenea, poziția în Top 5 ATP prin victoria de la Viena, în timp ce tânărul canadian a urcat o poziție, depășindu-l pe Rublev.
Taylor Fritz și Hubert Hurkacz nu depind de ei și nici măcar un titlu sau o finală la turneul Masters de la Paris nu le-ar garanta prezența la Turneul Campionilor în detrimental lui Auger-Aliassime și Rublev. Canadianul s-a plasat într-o poziție privilegiată după titlul de la Basel, lucru confirmat prin faptul că și-ar putea asigura prezența la Torino dacă va reuși să ajungă în semifinalele ultimului Masters 1000 al sezonului.
În acest caz, el nu ar putea fi depășit nici de Fritz și nici de Hurkacz, chiar dacă aceștia ar câștiga turneul. Rublev ar avea nevoie să ajungă în finală pentru a nu mai trebui să fie atent la ceea ce fac adversarii săi. În orice caz, presiunea va fi imensă pentru Fritz și Hurkacz, conștienți că vor trebui să bifeze o săptămână perfectă în capitala Franței dacă vor să își îndeplinească visul de a fi prezenți la Torino.
Felix Auger-Aliassime merge la Turneul Campionilor dacă:
  • Ajunge în semifinalele turneului ATP Masters 1000 Paris-Bercy 2022
  • Ajunge în sferturile de finală, Rublev nu obține un rezultat mai bun decât al său și Hurkacz sau Fritz nu câștigă titlul
  • Hurkacz sau Fritz ajung în finală, dar Rublev obține un rezultat mai slab decât el
Andrey Rublev se califică matematic la Turneul Campionilor dacă:
  • Ajunge în finala turneului ATP Masters 1000 Paris-Bercy 2022
  • Ajunge în semifinale și nici Fritz, nici Hurkacz nu câștigă titlul
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo