Alexander Zverev, locul 6 ATP, a obținut calificarea la Turneul Campionilor de la Londra miercuri, după ce Matteo Berrettini a pierdut meciul cu Jo-Wilfried Tsonga, scor 4-6, 3-6, disputat la Masters-ul de la Paris. Germanul este cel de-al șaptelea jucător calificat la competiția unde doar cei mai buni opt jucători ai sezonului își fac apariția.
Zverev l-a învins în turul secund la Masters-ul de la Paris pe Fernando Verdasco, scor 6-1, 6-3, la capătul unui meci care a durat 57 de minute de joc. În cursa pentru calificare se află pe locul 8 Matteo Berrettini, Stanislas Wawrinka și Gael Monfils. Elvețianul are nevoie să câștige turneul de la Paris pentru a se califica, iar francezul să ajungă în penultimul act. În orice alt scenariu, Berrettini se va califica la Londra.

Turneul Campionilor, în efectiv aproape complet

US Open
Zverev, monument de sportivitate: "Opriți tenisul! Nole este cel mai bun din toate timpurile"
11/09/2021 LA 07:34
Jucătorii care s-au calificat deja la Turneul Campionilor sunt Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, Daniil Medvedev, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev. Campionul en-titre este germanul Zverev, care anul trecut s-a impus într-o finală disputată cu Novak Djokovic.
"Sunt foarte fericit să mă calific pentru al treilea an la Turneul Campionilor. Să câștig titlul anul trecut a fost unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea de până acum. Am amintiri foarte frumoase din arena O2", a spus germanul pentru site-ul oficial al ATP.
US Open
Novak Djokovic e în finala US Open 2021, după un meci incredibil de 5 seturi cu Alexander Zverev
11/09/2021 LA 03:08
US Open
Ce trebuie să facă Zverev ca să câștige "finala" din semifinale la US Open cu Novak Djokovic
10/09/2021 LA 18:38