Novak Djokovic, ocupantul locului secund în clasamentul ATP, a fost învins în ultimul meci din grupa Bjorn Borg de către Roger Federer, scor 4-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 13 minute de joc. În urma acestui rezultat, jucătorii calificați în semifinale din grupa Borg sunt Dominic Thiem și Roger Federer.
Pe lângă ei doi, și Stefanos Tsitsipas este sigur de locul din semifinale. Al patrulea jucător care se va califica va fi ales dintre Alexander Zverev și Rafael Nadal.Acesta din urmă va încheia sezonul 2019 pe primul loc în clasamentul ATP.

Novak Djokovic, bornă negativă după înfrângerea cu Federer

Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM O ZI
Novak Djokovic a disputat 191 de meciuri pe terenurile de hard indoor, câștigând 149 dintre ele. Sârbul are 42 de înfrângeri, cu un procentaj de reușită de 78%. Djokovic a cedat în două rânduri în mai puțin de 75 de minute de joc: în 2006, la Viena, în fața lui Stanislas Wawrinka (62 de minute de joc), și anul acesta la Turneul Campionilor în fața lui Roger Federer (73 de minute de joc).
Astfel, sârbul a cedat foarte rapid în fața a doi mari campioni elvețieni. Pe lângă ratarea calificării în semifinale la Londra, Djokovic a ratat și șansa de a încheia sezonul competițional 2019 pe primul loc. Lider mondial la final de an va fi Rafael Nadal, care evoluează în această după-amiază contra lui Stefanos Tsitsipas în grupa Andre Agassi.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
IERI LA 11:28
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
24/05/2022 LA 13:02