Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De 13 ani Djokovic nu a mai înregistrat un asemenea eșec. Borna negativă a carierei

Irina Aldea

Publicat 15/11/2019 la 12:53 GMT+2

Novak Djokovic a avut două meciuri regretabile pe hard indoor în fața a doi mari campioni elvețieni.

Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, ocupantul locului secund în clasamentul ATP, a fost învins în ultimul meci din grupa Bjorn Borg de către Roger Federer, scor 4-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 13 minute de joc. În urma acestui rezultat, jucătorii calificați în semifinale din grupa Borg sunt Dominic Thiem și Roger Federer.
Pe lângă ei doi, și Stefanos Tsitsipas este sigur de locul din semifinale. Al patrulea jucător care se va califica va fi ales dintre Alexander Zverev și Rafael Nadal.Acesta din urmă va încheia sezonul 2019 pe primul loc în clasamentul ATP.

Novak Djokovic, bornă negativă după înfrângerea cu Federer

Novak Djokovic a disputat 191 de meciuri pe terenurile de hard indoor, câștigând 149 dintre ele. Sârbul are 42 de înfrângeri, cu un procentaj de reușită de 78%. Djokovic a cedat în două rânduri în mai puțin de 75 de minute de joc: în 2006, la Viena, în fața lui Stanislas Wawrinka (62 de minute de joc), și anul acesta la Turneul Campionilor în fața lui Roger Federer (73 de minute de joc).
Astfel, sârbul a cedat foarte rapid în fața a doi mari campioni elvețieni. Pe lângă ratarea calificării în semifinale la Londra, Djokovic a ratat și șansa de a încheia sezonul competițional 2019 pe primul loc. Lider mondial la final de an va fi Rafael Nadal, care evoluează în această după-amiază contra lui Stefanos Tsitsipas în grupa Andre Agassi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo