Novak Djokovic, finalistul de anul trecut de la Turneul Campionilor, a ratat calificarea în semifinale la Londra după ce a fost învins de Thiem și Federer în grupa Bjorn Borg. Sârbul l-a învins doar pe Matteo Berrettini, însă a fost prea puțin pentru a se califica. Djokovic a cedat în fața lui Federer, scor 4-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 14 minute de joc.
În plus, marele campion sârb a ratat și șansa de a încheia sezonul competițional 2019 pe prima poziție în clasamentul ATP. În urma înfrângerii lui cu Federer, lider la final de an va fi Rafael Nadal, care evoluează azi la Londra împotriva lui Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic, dezamăgit de evoluția avută cu Federer

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
"Nu au fost prea multe lucruri pe care le-am făcut bine în acest meci, ca să fiu sincer. Vreau să spun, în mod realistic, că el a fost jucătorul mai bun la toate aspectele și a meritat cu adevărat să câștige. A servit grozav, s-a mișcat foarte bine, a returnat de fiecare dată excelent. Cred că a făcut totul așa cum trebuia să facă. Din punctul meu de vedere, cred că am jucat prea neutru. Nu am reușit să-i citesc serviciul și a fost un meci rău pe care l-am făcut. Nu sunt fericit cu modul în care am încheiat sezonul. Vreau să spun că nu așa vreau să fiu pe teren, în primul rând. Trebuie să accept că sunt și astfel de zile și să trec peste", a spus Djokovic la conferința de presă.
"Dacă trebuie să trasez o line, cred totuși că a fost un sezon foarte bun, am câștigat două Grand Slam-uri și cinci titluri. Sunt încă supărat pentru că de abia am ieșit de pe teren, dar trebuie să recunosc că a fost un sezon bun. Locul de lider mondial era în joc. A reprezentat pentru mine o mare motivație, însă de fiecare dată când pășesc pe teren am o astfel de motivație. Simt presiune și nerăbdare de fiecare dată, în fiecare meci, mai ales dacă îi am în fața mea pe cei mai buni jucători din lume", a mai spus sârbul.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16