Novak Djokovic, ocupantul locului 2 ATP, a fost învins în cel de-al doilea meci din grupa Bjorn Borg de către Dominic Thiem, locul 5 ATP, scor 7-6 (5), 3-6, (5) 6-7, la capătul unui meci care a durat două ore și 50 de minute de joc. Astfel, austriacul s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor, primul din grupa Bjorn Borg.
Joi, la Londra, Thiem va juca într-un meci fără miză cu italianul Matteo Berrettini, deja lipsit de orice șansă de calificare, iar în cel de-al doilea meci, Novak Djokovic și Roger Federer se vor lupta pentru un loc în semifinalele competiției de la Londra. Anul trecut, câștigător la Turneul Campionilor a fost Alexander Zverev, după o finală cu Djokovic.

Novak Djokovic: "Thiem a fost fenomenal"

US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 7 ORE
"Nu cred că am experimentat multe meciuri ca acesta unde adversarul meu a jucat fiecare lovitură posibilă. Thiem a fost grozav, a lovit cât de tare a putut, iar mingea intra mereu în teren. Am jucat împotriva lui înainte. Știu jocul lui, dar ce a făcut în acest meci este cu adevărat neobișnuit. Știu că Dominic poate juca la acest nivel, dar acum a fost fenomenal. A trebuit să lupt și am făcut asta. Sunt încă în turneu și mă voi bate cu Roger, câștigătorul merge în semifinale, învinsul nu se califică, e atât de simplu", a spus Djokovic la conferința de presă de după meci.
"A fost poate cel mai bun meci pe care l-am jucat vreodată. A fost un adevărat meci clasic și epic, care are loc din când în când la aceste turnee mari. Știam că trebuie să joc așa că să-l înving. Împotriva tuturor celor care s-au calificat la acest turneu este necesar un efort special pentru a câștiga. Am făcut-o împotriva lui Roger și am făcut-o și astăzi. Probabil Novak este cel mai bun jucător din lume acum, așa că a trebuit să fac ceva deosebit, ceva neobișnuit și asta am făcut. Am lovit mingea într-adevăr foarte puternic. Sunt foarte încrezător, desigur. Cred că este prima dată când am învins doi membri din Big 3 în meciuri consecutive, ceea ce îmi oferă multă încredere", a spus și Thiem la final.

Rezultate de până acum în grupa Bjorn Borg:

  • Novak Djokovic - Matteo Berrettini 6-2, 6-1
  • Dominic Thiem - Roger Federer 7-5, 7-5
  • Roger Federer - Matteo Berrettini 7-6(2), 6-3
  • Dominic Thiem - Novak Djokovic (5)6-7, 6-3, 7-6(5)
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
ACUM 20 ORE
Tenis
"Ce eliberare!" Toni Nadal, prima reacție după ce Djokovic a pierdut finala US Open
ACUM 21 ORE