Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer, eliberat după calificarea în semifinale: "E mereu special să-l înving pe Novak"

Irina Aldea

Publicat 15/11/2019 la 11:37 GMT+2

Roger Federer s-a declarat eliberat după victoria pe care a obținut-o la Londra în fața lui Novak Djokovic.

Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer, ocupantul locului 3 ATP, a obținut joi seara calificarea în semifinalele Turneului Campionilor după ce l-a învins pe Novak Djokovic (2 ATP), în ultimul meci din grupa "Bjorn Borg", scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 14 minute de joc. Elvețianul a reușit un meci perfect, mai ales pe game-urile de serviciu (12 ași, doar două duble greșeli + procentaj de 81% la capitolul punctelor câșștigate cu primul serviciu).
În urma acestui rezultat, Federer s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor. De partea cealaltă, Novak Djokovic a fost eliminat, din grupa Bjorn Borg calificându-se Thiem și Federer. De asemenea, pentru că a fost învins, sârbul ratează șansa de a încheia sezonul competițional pe primul loc în clasament, această poziție revenindu-i lui Rafael Nadal.

Roger Federer, eliberat de "fantomele inventate"

"Atmosferă excelentă, un adversar foarte bun. A fost special, am savurat de la început meciul. Ați reușit să produceți o atmosferă specială, aici, în sala O2. Față de finala de la Wimbledon am reușit să fructific mingea de meci avută. A fost un privilegiu să joc la Wimbledon cu Novak, au fost multe urcușuri și coborâșuri. Am muncit, am mers înainte, am jucat calm și sunt foarte fericit acum. Aștept weekend-ul cu nerăbdare. Trebuie să o iau ușurel, să mă bucur de oraș, de mâncare. Nu știu cu cine voi juca, îi voi urmări mâine și mă voi pregăti", a declarat Federer la interviul de pe teren.
La conferința de presă, elvețianul a vorbit pe larg despre ce reprezintă victoria cu Djokovic: "<Fantomele> nu erau cu adevărat acolo. Au fost câțiva tipi din presă care au inventat asta. Din punctul meu de vedere, nici măcar nu mai țineam minte că nu l-am învins de câțiva ani. Nu am simțit asta pentru că am fost atât de aproape la Paris în 2018 și în finala de la Wimbledon de anul acesta. Știam că am șansa mea, ca să fiu sincer. Sunt fericit cu nivelul la care am reușit să joc azi, și desigur, este mereu special să-l înving pe Novak, poate chiar mai mult pentru ce s-a întâmplat în trecut. Nu am simțit că trebuie să scap de <fantome> sau alte astfel de lucruri. Am trecut peste destul de repede după aceea", a mai spus elvețianul.
"Am jucat foarte bine în acest sezon și cred că victoria de azi (n.r. ieri) o dovedește. Sunt multe lucruri care se întâmplă într-un astfel de meci. Am vorbit pe larg cu echipa mea înainte de meci, probabil că peste o oră, despre toate posibilitățile, despre tot ce s-ar putea întâmpla. Am avut un ritm foarte bine din spatele terenului și m-am simțit periculos pe serviciu, mai ales în posibilitatea ca el să nu joace un tenis grozav. A fost un sentiment grozav, știam că începutul nu este cheia, dar este important. Lucrurile au mers foarte bine pentru mine. Am avut o seară în care planul de joc a funcționat, a fost clar. Am obținut cam ce mă așteptam", a mai completat Roger Federer.
Federer a reușit să câștige Turneul Campionilor la edițiile din 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 și 2011.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo