În timp ce Dominic Thiem va încerca să rămână neînvins în grupa Bjorn Borg, Roger Federer și Novak Djokovic se vor lupta pentru cel de-al doilea loc care duce în semifinalele Turneului Campionilor. Până în prezent s-au întâlni de 48 de ori, sârbul conducând cu 26-22, însă ultimul lor meci este greu de dat uitării.
Roger a avut două mingi de meci în finala din 2019 de la Wimbledon, însă Novak a revenit ca prin minune și a cucerit cel de-al 16-lea său titlu de Grand Slam din carieră. De altfel, sârbul s-a impus în ultimele lor patru partide, ultimul succes al elvețianului datând tot de la Turneul Campionilor, ediția din 2015. Atunci, el a câștigat cu scorul de 7-5, 6-2. La Londra, clasicul dintre Federer și Djokovic (ora 22.00) va genera fără doar și poate un nou interes foarte mare, asta pentru că cei doi coloși ai tenisului mondial masculin au oferit de fiecare dată meciuri spectaculoase.

Roger Federer – Novak Djokovic, duelul pentru semifinale la Turneul Campionilor

Tenis
Higgins, "rușinat" de retragerea lui Federer: "Cum ar fi să-l țin pe O'Sullivan de mână și să plâng"
ACUM O ORĂ
Într-un meci în care adversarii însumează 36 de titluri de Grand Slam, nu are cum să fie altfel decât spectacol. Cine se impune i se alătură lui Dominic Thiem în semifinale la Turneul Campionilor. Federer a câștigat la turneul final șase titluri (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011), iar Djokovic cinci (2008, 2012, 2013, 2014, 2015). De altfel, Federer are cele mai multe victorii la Turneul Campionilor (58). Următorul este Ivan Lendl, cu 39 de victorii, Boris Becker și Novak Djokovic la egalitate, cu 36 de victorii, iar pe poziția a cincea este Pete Sampras, cu 35 de succese.
"Sunt încă în turneu și mă voi bate cu Roger, câștigătorul merge în semifinale, învinsul nu se califică, e atât de simplu", a spus Novak Djokovic înaintea acestui duel. "Sunt atât de încântat să joc împotriva lui. Cred că trebuie să mă concentrez pe jocul meu, pe ce fac eu mai bine. Orice aș face, sper să joc bine", a spus și Federer.
Tenis
Participă Novak Djokovic la Australian Open 2023? Anunțul făcut de directorul turneului major
ACUM 3 ORE
Astana Open
Novak Djokovic e în optimi la Astana Open! Sârbul a făcut show în meciul cu Cristian Garin
ACUM 3 ORE