Matteo Berrettini, ocupantul locului 8 ATP, l-a învins, joi, pe Dominic Thiem (5 ATP), cu scorul de 7-6(3), 6-3, în grupa Bjorn Borg la Turneul Campionilor, turneu final organizat la Londra. Campionul en-titre la competiția finală este Alexander Zverev. Germanul s-a impus anul trecut în finala disputată cu Novak Djokovic.
Primul set al întâlnirii celor doi jucători a avut un start echilibrat. La scorul de 4-4 la game-uri, Berrettini a reușit un break în fața lui Thiem, însă austrianul a reușit și el un break, iar setul a ajuns în tiebreak, unde Berrettini s-a impus cu 7-3. În setul secund, Berrettini s-a impus cu 6-3, după ce a reușit o minge de break în fața jucătorului austrian. Pentru această victorie, Matteo Berrettini a avut nevoie de o oră și 18 minute de joc.

Victorie cu gust amar pentru italian

Gonet Geneva Open
Dominic Thiem, execuție superbă la Geneva, în meciul cu Marco Cecchinato
IERI LA 15:35
În ciuda acestei reușite, Matteo Berrettini nu a obținut calificarea în semifinalele Turneului Campionilor, pierzând primele două jocuri. Totuși, Berrettini este primul jucător italian care se impune într-un meci la Turneul Campionilor. Dominic Thiem este primul calificat în semifinale din grupa Bjorn Borg, iar cel de-al doilea jucător calificat va fi stabilit în urma confruntării dintre Novak Djokovic și Roger Federer, care se va disputa, joi, începând cu ora 22:00.
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34
Tenis
Ghinion teribil pentru Dominic Thiem. Anunțul austriacului la o zi după eliminarea de la Marbella
30/03/2022 LA 15:38