Matteo Berrettini s-a accidentat în timpul partidei cu Alexander Zverev de la Turneul Campionilor, acesta fiind nevoit să abandoneze în debutul setului secund. La finalul partidei, Zverev a avut un mesaj de susținere pentru adversarul său, fiind emoționat de abandonul său:
"Sincer să fiu, îmi vine să plâng. Nu știu ce să spun. A fost un prim set fantastic, nivelul a fost grozav, dar la finalul zilei nu asta nu este important. La finalul zilei îți dorești ca ambii jucători să își strângă mâna la finalul partidei și să părăsească terenul sănătoși.
https://i.eurosport.com/2021/11/15/3254426.jpg
Nitto ATP Finals
Boris Becker, plăcut surprins de Zverev la Torino: "Sascha poate avea acum un singur obiectiv"
22/11/2021 LA 12:29
Pentru Matteo, acesta este unul dintre cele mai grele momente, deoarece a luptat tot anul pentru a se califica la acest turneu, care este atât de special pentru că este la el acasă. Am avut 15000 de oameni care l-au susținut, dar după doar un set, turneul este gata pentru el. În acest moment, nu vreau să vorbesc despre meci. Îl cunosc pe Matteo și îmi pare foarte rău pentru el.
Cred că aștepta foarte mult să joace aici, probabil era cel mai important moment al anului pentru el, poate chiar al carierei. Dar i-am spus că se va califica anul viitor, acum trebuie doar să se recupereze, pentru că este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Sunt sigur că nu va fi ultima oară când îl vom vedea pe acest teren", a declarat Alexander Zverev după partidă.

Jannik Sinner, foarte aproape să îi ia locul lui Berrettini

În cazul în care Matteo Berrettini nu va putea continua turneul, locul acestuia va fi luat de către conaționalul Jannik Sinner, care ar urma să dispute celelalte două meciuri din Grupa Roșie, contra lui Hubert Hurkacz și Daniil Medvedev. Acesta a fost primul abandon în timpul unui meci la Turneul Campionilor de la ediția din 1998, atunci când Andre Agassi a fost nevoit să abandoneze în timpul partidei cu Alex Corretja, de la Hanover.
În celălalt meci al grupei, dintre Daniil Medvedev și Hubert Hurkacz, câștigătorul de la US Open din acest an s-a impus, după ce a revenit de la 0-1 la seturi.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Nitto ATP Finals
Reacția lui Djokovic, după ce a văzut că Zverev, "călăul" său, nu i-a dat vreo șansă lui Medvedev
22/11/2021 LA 07:47
Nitto ATP Finals
Turneul Campionilor s-a încheiat cu victoria lui Zverev. TOP 5 cele mai tari puncte de la Torino
22/11/2021 LA 06:34