Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev, după ce a jucat în premieră cu Novak Djokovic, la Turneul Campionilor: "Am avut un milion de emoții"

Irina Aldea

Actualizat 17/11/2021 la 20:16 GMT+2

Andrey Rublev l-a întâlnit în premieră în circuitul masculin de tenis pe Novak Djokovic, azi, la Turneul Campionilor. Rusul a cedat în mod categoric în minimum de seturi în fața liderului mondial din ATP.

Andrey Rublev

Credit imagine: Getty Images

Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor, care are loc la Torino, după ce miercuri l-a învins rapid, în două seturi, 6-3, 6-2, pe rusul Andrey Rublev (5 ATP), pe care l-a întâlnit în premieră în circuitul ATP. Djokovic nu a avut nevoie decât de o oră şi 5 minute de joc pentru a obține victoria, într-un meci din Grupa Verde în care a reuşit 14 aşi faţă de 6 ai adversarului.
picture

Turneul Campionilor: Rezumatul meciului Djokovic - Rublev. Sârbul, pur și simplu imbatabil

Odată cu acest succes, al 50-lea al său din 2021, Djokovic a câştigat Grupa Verde fără a ceda niciun set. El îl va întâlni vineri într-un meci fără miză pentru sine pe britanicul Cameron Norrie, rezerva lui Stefanos Tsitsipas. După meciul de azi, Andrey Rublev a explicat la conferința de presă cauzele pentru care nu a reușit să-i pună probleme liderului mondial din ATP.

Andrey Rublev, extrem de emoționat pentru meciul cu Novak Djokovic

"Nici nu mai știu cât de emoționat am fost în timpul și înainte de meci, pentru că eu am încercat să nu mă gândesc deloc la asta. Probabil că situația ar fi fost mult mai rea pentru mine. Astăzi am făcut o mulțime de greșeli stupide și neobișnuite, am ales poziția greșită. Am jucat împotriva celui mai bun jucător din lume, în unele momente m-am grăbit, dar asta e normal când joci cu numărul 1 în lume. Am avut un milion de emoții.
Astfel de meciuri sunt o experiență prin care trebuie să treci. Întotdeauna este nevoie de timp și de câteva meciuri pentru a-ți simți adversarul. Bine că am reușit să joc cu Djokovic în aici, și nu într-o competiție mai serioasă, acum am ocazia să trag concluzii și să îmbunătățesc unele dintre componentele jocului meu.
La acest nivel, toate problemele apar din starea psihologică. Astăzi l-am confruntat pe Djokovic pentru prima dată, eram foarte emoționat. La un moment dat în timpul serviciului, am început să mă gândesc la următoarele trei lovituri. De obicei te gândești la lovitura următoare și nimic mai mult. Nu sunt de acord că victoria din primul meci m-a relaxat. Azi a fost cu totul și cu totul alt nivel", a spus Andrey Rublev la Torino.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo