Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor, care are loc la Torino, după ce miercuri l-a învins rapid, în două seturi, 6-3, 6-2, pe rusul Andrey Rublev (5 ATP), pe care l-a întâlnit în premieră în circuitul ATP. Djokovic nu a avut nevoie decât de o oră şi 5 minute de joc pentru a obține victoria, într-un meci din Grupa Verde în care a reuşit 14 aşi faţă de 6 ai adversarului.

Turneul Campionilor: Rezumatul meciului Djokovic - Rublev. Sârbul, pur și simplu imbatabil

Odată cu acest succes, al 50-lea al său din 2021, Djokovic a câştigat Grupa Verde fără a ceda niciun set. El îl va întâlni vineri într-un meci fără miză pentru sine pe britanicul Cameron Norrie, rezerva lui Stefanos Tsitsipas. După meciul de azi, Andrey Rublev a explicat la conferința de presă cauzele pentru care nu a reușit să-i pună probleme liderului mondial din ATP.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 19 ORE

Andrey Rublev, extrem de emoționat pentru meciul cu Novak Djokovic

"Nici nu mai știu cât de emoționat am fost în timpul și înainte de meci, pentru că eu am încercat să nu mă gândesc deloc la asta. Probabil că situația ar fi fost mult mai rea pentru mine. Astăzi am făcut o mulțime de greșeli stupide și neobișnuite, am ales poziția greșită. Am jucat împotriva celui mai bun jucător din lume, în unele momente m-am grăbit, dar asta e normal când joci cu numărul 1 în lume. Am avut un milion de emoții.
Astfel de meciuri sunt o experiență prin care trebuie să treci. Întotdeauna este nevoie de timp și de câteva meciuri pentru a-ți simți adversarul. Bine că am reușit să joc cu Djokovic în aici, și nu într-o competiție mai serioasă, acum am ocazia să trag concluzii și să îmbunătățesc unele dintre componentele jocului meu.
La acest nivel, toate problemele apar din starea psihologică. Astăzi l-am confruntat pe Djokovic pentru prima dată, eram foarte emoționat. La un moment dat în timpul serviciului, am început să mă gândesc la următoarele trei lovituri. De obicei te gândești la lovitura următoare și nimic mai mult. Nu sunt de acord că victoria din primul meci m-a relaxat. Azi a fost cu totul și cu totul alt nivel", a spus Andrey Rublev la Torino.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54