Toți jurnaliștii prezenți luni la Torino au părut pentru câteva momente în stare de șoc în momentul în care Novak Djokovic a vorbit despre cât timp mai intenționează să joace tenis. Djokovic a folosit cuvintele "paio d'anni" referindu-se la faptul că va juca tenis pentru mai mulți ani, însă pe rețelele de socializare s-a creat un mic haos, asta pentru că unii au interpretat expresia ca însemnând "doi ani", crezând că liderul mondial a stabilit deja o dată de expirare pentru cariera sa incredibilă.

Turneul Campionilor: Novak Djokovic, debut în forță la Torino, în meciul cu Ruud. Rezumatul partidei

Djokovic a fost așteptat cu nerăbdare la conferința de presă, acolo unde a clarificat situația, iar fanii săi s-au putut liniști: "Nu, nu, nu am vrut să spun asta", a spus Djokovic, care a debutat la Turneul Campionilor cu o victorie cu 7-6 (4), 6-2 în fața norvegianului Casper Ruud. "Paio d'anni înseamnă câțiva ani. Asta intenționam să spun. M-am gândit că mai pot juca la cel mai înalt nivel câțiva ani, de ce nu? Ar fi grozav", a spus Djokovic în fața jurnaliștilor.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
IERI LA 11:27

Novak Djokovic a creat haos pe rețelele de socializare

În italiană, "paio d'anni" poate însemna câteva sau câțiva, dar este adesea folosit pentru a spune "doi". După ce a lămurit confuzia, Djokovic, în vârstă de 34 de ani, a explicat cum intenționează să rămână în circuit pentru mai mulți ani: "Nu am un număr exact în minte. Nu am o limită, nu vreau să-mi impun asta pentru că încă îmi place să joc tenis și îmi place foarte mult competiția și tenisul la cel mai înalt nivel. Fiind numărul 1 în lume, nu am niciun motiv să mă gândesc încă să părăsesc tenisul. Chiar sunt într-o poziție bună în acest moment. Așa că îmi pare rău dacă cineva a interpretat greșit asta", a mai spus Nole la conferința de presă.

Turneul Campionilor: Novak Djokovic primește trofeul pentru al 7-lea sezon încheiat pe locul 1 ATP

În afara unei accidentări la cot care a necesitat o intervenție chirurgicală în 2018, Djokovic a fost în mare parte ferit de accidentări de-a lungul carierei sale, dovadă a cât de mult efort depune în afara terenului pentru a rămâne sănătos. El a explicat la Torino că va pune racheta în cui când nu va mai găsi motivație: "Îmi îngrijesc destul de bine corpul împreună cu echipa mea, așa că sper să nu fie niciodată vorba despre o accidentare atunci când va veni timpul să mă retrag, vreau să fac asta atunci când simt că acest capitol din viața mea s-a terminat, că pot merge mai departe.
Nu simt că retragerea e aproape, ca să spun așa. Încă simt că mai am câțiva ani la dispoziție, atât fizic, în inimă și în minte. Atâta timp cât așa va fi, voi continua, pentru că îmi place cu adevărat sportul și îmi place competiția, pentru că mă menține viu, mă provoacă, mă motivează și acestea sunt ingrediente esențiale, ca să zic așa, pentru ca eu să continui", a mai spus Nole la Torino.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
28/11/2022 LA 15:52