Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nu vrea să se termine așa!" Novak Djokovic, despre absența îndelungată din circuit a lui Federer

Irina Aldea

Publicat 17/11/2021 la 20:24 GMT+2

Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, spune că speră ca Roger Federer să poată reveni în circuitul masculin de tenis și să joace din nou la cel mai înalt nivel.

Roger Federer et Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneul Australian Open în 2022 şi este puţin probabil să revină în circuitul profesionist până la jumătatea anului viitor, când speră să fie din nou apt de joc după mai multe operaţii la genunchi.
Federer, în vârstă de 40 ani, a declarat presei din ţara sa că ar fi "extrem de surprins" dacă ar putea juca la Wimbledon, turneul de Grand Slam pe care l-a câştigat de opt ori în cariera sa (un record), ultimul său titlu pe iarba londoneză datând din 2017. Campionul din Ţara Cantoanelor a mai spus că va putea relua alergările abia în luna ianuarie şi va reveni la antrenamentele pe teren în martie sau aprilie.

Novak Djokovic, despre absența îndelungată a lui Roger Federer din circuit

Aflat la Torino, acolo unde încearcă să egaleze recordul de șase titluri al lui Federer, Novak Djokovic a comentat pe marginea anunțului de azi al elvețianului: "Evident că Roger este un reper al sportului nostru și oamenii din întreaga lume îl iubesc. Le place să-l privească jucând, le place să-l vadă în circuit. El este foarte important pentru sportul nostru pe teren și în afara terenului. Deci, de dragul sportului nostru, sper din tot sufletul că îl putem vedea jucând măcar o dată în viitor.
Sunt sigur că nu vrea să-și încheie cariera în acest fel. Cred că va încerca să mai joace o vreme la cel mai înalt nivel, o ultimă încercare. Nu sunt sigur care este accidentarea lui și știu că se luptă cu durerile de genunchi de câțiva ani. Cred că pentru tot ceea ce a realizat și creat pentru acest sport, merită să joace și merită să aibă un rămas bun așa cum se cuvine", a spus Novak Djokovic la Turneul Campionilor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo