Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tot ce trebuie să știi despre Turneul Campionilor, ediția 2021 | Super-duelurile vor fi în direct pe Eurosport

Irina Aldea

Publicat 10/11/2021 la 18:51 GMT+2

Turneul Campionilor, ediția din 2021, se anunță a fi o competiție de neratat, care se va desfășura anul acesta la Pala Alpitour, în Torino, Italia. Novak Djokovic este marele favorit. Chiar dacă Federer și Nadal vor lipsi, sârbul are cu siguranță adversari pe măsură.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Ediția de anul acesta a prestigiosului eveniment de sfâșrit de sezon competițional va avea loc în perioada 14-21 noiembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Turneul Campionilor 2021 se va desfășura la Pala Alpitour, în Torino, Italia. În aprilie 2019, ATP a anunțat că Torino va găzdui ATP Finals din 2021 până în 2025, după ce Londra a organizat evenimentul la O2 Arena din 2009.
Turneul Campionilor îi aduce la start pe primii 8 jucători de simplu și 8 echipe de dublu care au excelat în acest sezon. La ediția din acest an va exista un buget de premii record, de 11,2 milioane de lire sterline. Novak Djokovic este de departe favorit să câștige trofeul anul acesta, însă sârbul nu va avea deloc o misiune ușoară, asta pentru că toți adversarii săi au obținut rezultate excelente anul acesta.

Pe cine vom urmări la Turneul Campionilor 2021, în direct pe Eurosport și Eurosport Player

Câștigător a 5 titluri la Turneul Campionilor, Novak Djokovic este principalul favorit. În lipsa lui Roger Federer și Rafael Nadal, care lipsesc anul acesta din cauza accidentărilor și a lipsei de puncte necesare din clasament, Nole va avea totuși o misiune foarte dificilă în căutarea unui nou titlu la Turneul Campionilor. Campionul de la US Open, Daniil Medvedev, câștigătorul medaliei de aur, Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas, finalist la Roland Garros, sunt marii favoriți pentru a-l învinge pe Djokovic.
ATP Finals
Andrey Rublev, Matteo Berrettini, Casper Ruud și Hubert Hurkacz sunt ceilați patru jucători calificați anul acesta la Turneul Campionilor, polonezul asigurându-și ultimul loc săptămâna trecută: "Se simte incredibil, evident că a merge la Torino este un vis devenit realitate. Este o mare inspirație pentru mine. Fiind printre cei 8 jucători e foarte special. Sunt privilegiat să mă aflu aici și să fac Polonia mândră", a spus Hurkacz.

Ce echipe sunt la dublu | Horia Tecău a obținut și el calificarea, alături de Kevin Krawietz

  • Campionii de la Wimbledon - Nikola Mektic și Mate Pavic
  • Campionii de la US Open - Rajeev Ram și Joe Salisbury
  • Câștigătorii Roland Garros - Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut
  • Campionii Australian Open - Ivan Dodig și Filip Polasek
  • Marcel Granollers și Horacio Zeballos
  • Juan Sebastian Cabal și Robert Farah
  • Kevin Krawietz și Horia Tecău
  • Jamie Murray și Bruno Soares

Când are loc tragerea la sorți la Turneul Campionilor 2021

Ceremonia de tragere la sorți va avea loc joi, 11 noiembrie, de la ora 20, ora României. Pe eurosport.ro vom afla toate detaliile despre Turneul Campionilor, care este componența grupelor, când au loc primele meciuri, dar și ce spun participanții despre ediția din acest an și șansele lor la titlu.

Cine a câștigat titlul în ultimii 5 ani

  • 2020 Daniil Medvedev
  • 2019 Stefanos Tsitsipas
  • 2018 Alexander Zverev
  • 2017 Grigor Dimitrov
  • 2016 Andy Murray
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo