Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, față în față cu istoria la Turneul Campionilor. Ce bornă remarcabilă poate atinge sârbul

Andrei Nicolae

Actualizat 09/11/2022 la 18:42 GMT+2

Turneul Campionilor de la Torino va avea loc în perioada 13–20 noiembrie, iar Novak Djokovic este aproape de o statistică incredibilă la celebrul eveniment. Sârbul poate ajunge la un record de șase titluri cucerite și îl poate egala astfel pe unul dintre marii săi rivali, Roger Federer.

Serbia's Novak Djokovic celebrates after winning against Greece's Stefanos Tsitsipas at the end of their men's singles semi-final tennis match on day 6 of the ATP World Tour Masters 1000 - Paris Masters

Credit imagine: Getty Images

Nole are un bilanț impresionant la Turneul Campionilor, unde a înregistrat până acum 41 de victorii și 17 înfrângeri. Sârbul a participat pentru prima dată la eveniment în 2007, la Shanghai, unde nu a reușit să obțină nicio victorie. Tânărul tenismen de la acea vreme a fost învins în faza grupelor de David Ferrer, Richard Gasquet și de Rafael Nadal.
Djokovic și-a luat revanșa după numai un an și a cucerit trofeul, după o finală în fața lui Nikolay Davydenko. Pentru sârb a urmat o secetă în următorii trei ani, după care a început o dominație totală. Nole a cucerit Turneul Campionilor între 2012 și 2015, după trei finale în fața lui Federer și una împotriva lui Nadal.
Citește și:

Djokovic poate cuceri al șaselea titlu la Turneul Campionilor

Sârbul a mai ajuns în ultimul act de două ori, în 2016 și 2018, însă a fost învins de Andy Murray, respectiv Alexander Zverev. Djokovic nu se află în cea mai bună formă, însă și-a exprimat dorința de a lupta și de a da tot ce are mai bun.
"A fost un an special pentru mine, o mică provocare la nivel emoțional. Acum mă simt foarte bine din punct de vedere fizic și mental, cu o motivație foarte bună", a declarat fostul lider mondial, citat de Punto de Break.
În cazul în care Nole va cuceri Turneul Campionilor, va ajunge la șase titluri, un record deținut în acest moment doar de Roger Federer. Ivan Lendl și Peter Sampras sunt alți doi jucători care au câștigat la rândul lor evenimentul de cinci ori, iar Ilie Năstase este și el un expert al Turneului Campionilor, cu patru trofee în vitrină.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo