Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic vrea să răzbune anul 2022 cu o victorie la Turneul Campionilor: "Ar fi cireașa de pe tort!"

Irina Aldea

Publicat 12/11/2022 la 09:44 GMT+2

Novak Djokovic a recunoscut că nu se simte la fel de tânăr ca unii dintre adversarii săi de la Turneul Campionilor, dar sârbul este motivat și în formă bună înainte de încercarea de a obține al șaselea titlu, un record. Al șaptelea favorit a declarat că ar fi "cireașa de pe tort" dacă ar ieși învingător la Torino. Djokovic îl va întâlni în primul meci pe Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic ar putea continua să joace câțiva ani cot la cot cu rivalii săi de la Turneul Campionilor, dar marele campion sârb a declarat că se simte în formă și a transmis că își propune să ofere "finalul perfect" unui sezon dificil din 2022. Fostul număr 1 mondial a câștigat patru titluri în acest an, inclusiv titlul major cu numărul 21 al carierei, la Wimbledon.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Cu toate acestea, la Londra nu a primit puncte în clasament, în ciuda victoriei, iar Djokovic nu a putut concura la Australian Open și US Open din cauza statutului său de nevaccinat anti-COVID-19. În urma unui sezon complicat, Djokovic, în vârstă de 35 de ani, a coborât pe locul 8 în clasamentul mondial, dar rămâne printre favoriții pentru a cuceri titlul la Torino.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic vrea să-și ofere finalul perfect la Turneul Campionilor

"[Ar fi] un final perfect dacă aș putea câștiga marele titlu. Ar fi cireașa de pe tort, cu siguranță, dar este un drum lung. Este o săptămână lungă. Trebuie să joci împotriva celor mai buni jucători din lume. Trebuie să joci mai mult sau mai puțin cu toată lumea din acest turneu cel puțin o dată, așa că abia aștept. Am avut experiență în acest turneu, în acest format, de multe ori și sper ca asta să îmi servească într-un mod bun", a spus Djokovic pentru ATP Media.
Djokovic este al doilea cel mai în vârstă jucător dintre cei opt care concurează la Torino, după Rafael Nadal, în vârstă de 36 de ani, cap de serie numărul unu. Sârbul a câștigat Turneul Campionilor de cinci ori în timpul carierei sale incredibile, iar un succes în acest an l-ar face să egaleze recordul de șase titluri al lui Roger Federer: "Nu simt că sunt la fel de tânăr ca ceilalți, a trecut ceva timp de la prima mea participare, dar cred că sunt în formă bună. În special în ultimele patru sau cinci luni. Am câștigat Wimbledon și majoritatea turneelor pe care le-am avut în sală înainte de Turneul Campionilor.
Sunt motivat și aștept cu nerăbdare o provocare. Cred că intensitatea va fi foarte mare, încă din grupe trebuie să fiu concentrat ca și cum aș juca finala. Fiecare meci va fi în acest fel. Există o agitație în jurul acestui turneu. Este ultima săptămână a anului în circuit, este un fel de ultim sprint, dacă vreți, pentru noi toți. Încă de la primul meci vei avea parte de o intensitate foarte mare, așa că fiecare dintre noi încearcă să se pregătească cât mai bine, dar și să se bucure de aceste câteva zile înainte de începerea turneului", a mai spus Nole la Torino.
Djokovic e în aceeași grupă cu Stefanos Tsitsipas, al doilea favorit, Daniil Medvedev și Andrey Rublev. El îl înfruntă pe grec într-un meci de deschidere care le-ar putea da celor doi jucători un sentiment de deja vu, după ce s-au întâlnit de două ori în octombrie. Djokovic a câștigat ambele întâlniri, finala de la Astana și o semifinală la Paris, dar nu se așteaptă la o deplasare ușoară împotriva unui jucător care are încă șanse să termine pe primul loc mondial la sfârșitul anului: "Am jucat cu el în ultimele două turnee pe care le-am disputat, în finala de la Astana și în semifinalele de la Paris. Ambele meciuri au fost destul de strânse, în special cel de la Paris. Știu că mă aștept la un meci greu, fără îndoială".
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo