Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se cunosc cei 8 participanți la Turneul Campionilor de la Torino! Ultimele 2 locuri au fost ocupate

Irina Aldea

Actualizat 02/11/2022 la 22:33 GMT+2

În urma rezultatelor înregistrate la turneul Masters de la Paris se cunosc cei 8 participanți la Turneul Campionilor de la Torino (13-20 noiembrie), în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.

Nadal, Alcaraz, Ruud, Tsitsipas, Djokovic, Medvedev, Auger-Aliassime și Rublev, la Turneul Campionilor 2022

Credit imagine: Eurosport

S-au stabilit și ultimii doi participanți la Turneul Campionilor de la Torino. Felix Auger-Aliassime și Andrey Rublev și-au adjudecat miercuri ultimele două locuri pentru ultimul mare turneu din acest sezon, care se va juca la Pala Alpitour din Torino, în perioada 13-20 noiembrie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Canadianul Auger-Aliassime și rusul Rublev se alătură lui Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic și Daniil Medvedev pentru marele turneu de la Torino, care încheie sezonul competițional. Dintre cei 8 participanți, doar Djokovic, Tsitsipas și Medvedev au câștigat anterior titlul la Turneul Campionilor. Djokovic, de cinci ori campion, poate egala recordul lui Roger Federer de șase triumfuri în evenimentul care reunșete cei mai buni 8 tenismeni ai sezonului.
CITEȘTE ȘI:

Nadal, Alcaraz, Ruud, Tsitsipas, Djokovic, Medvedev, Auger-Aliassime și Rublev, la Turneul Campionilor 2022

La Turneul Campionilor vom urmări și jucători tineri, aflați în plină ascensiune. În afară de Djokovic și Nadal, care sunt veterani, toți ceilalți au 26 de ani sau sunt mai tineri. Toți cei 6 tenismeni s-au calificat anterior la Turneul Campionilor Next Gen. Dintre cei 8 jucători calificați la "ATP Finals", Novak Djokovic a obținut calificarea datorită succesului de la Wimbledon și prin faptul că se clasează în Top 20 ATP Race.
Totuși, dacă Djokovic ajunge în semifinale la turneul Masters de la Paris-Bercy, atunci el se va califica în mod natural la Turneul Campionilor, fără a avea nevoie de regula ATP. Președintele ATP, Andrea Gaudenzi, a declarat: "Nitto ATP Finals îi celebrează pe cei mai buni dintre cei mai buni din tenis. Totul este în joc pentru tenismeni, ale căror realizări remarcabile din acest sezon le-au adus șansa de a concura pentru titlul final. De-a lungul a peste 50 de ani, acest eveniment special a creat experiențe unice și de neuitat pentru milioane de fani, atât în arenă, cât și în întreaga lume. Suntem încântați să vedem că Nitto ATP Finals își continuă povestea incredibilă la Torino în acest sezon".
De asemenea, cinci dintre cele opt locuri de dublu de la Torino au fost asigurate. Wesley Koolhof/Neal Skupski, Rajeev Ram/Joe Salisbury, Marcelo Arevalo/Jean-Julien Rojer, Nikola Mektic/Mate Pavic și Thanasi Kokkinakis/Nick Kyrgios s-au calificat. Ediția din acest an a Nitto ATP Finals va acorda premii în valoare record de 14,75 milioane de dolari. Dacă cel care se impune la ediția din acest an va ridica trofeul fără să piardă vreun meci, va câștiga peste 4,7 milioane de dolari, cel mai mare premiu în bani pentru un jucător individual din istoria tenisului. Aceasta va fi cea de-a doua ediție a Nitto ATP Finals organizată la Torino. Tragerea la sorți va avea loc joi, 10 noiembrie, la ora 12.00, ora României.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo