Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas vrea să câștige cursa cu Alcaraz și Nadal! Anunțul grecului despre locul 1 ATP: "Sunt hotărât!"

Irina Aldea

Publicat 13/11/2022 la 11:37 GMT+2

Stefanos Tsitsipas este unul dintre cei trei jucători care se luptă la Turneul Campionilor pentru a încheia anul pe locul 1 ATP. Grecul spune că e hotărât să ajungă în premieră pe această poziție.

Stefanos Tsitsipas

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz, Rafael Nadal și Stefanos Tsitsipas au cu toții șansa de a termina anul 2022 din postura de lider mondial, dar cine va fi pe primul loc în clasament după Turneul Campionilor? Alcaraz, actualul număr 1 mondial, nu va fi prezent la Torino din cauza unei accidentări, astfel că Nadal, numărul 2 mondial, va fi cap de serie în fața lui Tsitsipas.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Stefanos Tsitsipas trebuie să aibă 5-0 la Turneul Campionilor pentru a încheia sezonul pe locul 1 ATP. Tsitsipas a avut un debut de neuitat la Turneul Campionilor în 2017, când i-a învins pe Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Roger Federer și Dominic Thiem în drumul său spre ridicarea trofeului. Grecul nu a repetat același parcurs în ultimii doi ani, ieșind în faza grupelor în 2020 și retrăgându-se din cauza unei accidentări în 2021. Cu toate acestea, el vine la Torino într-o formă foarte bună, după ce a ajuns în finale la Astana și Stockholm, precum și în semifinale la Paris.
CITEȘTE ȘI:

Stefanos Tsitsipas are de gând să lupte pentru locul 1 ATP la Turneul Campionilor

A treia rachetă a lumii, Stefanos Tsitsipas, a declarat că are de gând să lupte pentru a încheia anul pe locul 1 ATP, chiar dacă are o misiune foarte dificilă, aceea de a câștiga toate partidele de la acest turneu: "Sincer să fiu, sunt hotărât să încerc. Să lupt pentru titlul de prima rachetă a lumii este o mare onoare. Am visat la asta încă din copilărie, iar o astfel de realizare ar deveni cu siguranță foarte semnificativă pentru mine.
Dar voi încerca să rămân calm, să mă bucur de acest proces, să nu mă gândesc la ceea ce mă străduiesc să reușesc, ci la drumul până acolo. Calea este cea mai importantă. În primul rând, trebuie să arăți un tenis bun și să te distrezi pe teren, și nu să urmărești marele obiectiv. Acest rezultat poate veni acum sau mai târziu. Este mai mult un maraton decât un sprint", a declarat tenismenul grec într-un interviu acordat înainte de începerea competiției de la Torino.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo