Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Australian Open a trezit bestia din Djokovic!" Momentul 0, în care sârbul a devenit de neoprit

Dani Morar

Actualizat 10/11/2023 la 21:27 GMT+2

Novak Djokovic pornește ca favorit și la Australian Open 2024, acolo unde are un record de 10 titluri. Alex Corretja crede că perioada în care sârbul a fost interzis la Antipozi l-a făcut să reflecteze mai mult asupra propriei personalități și să regăsească bestia dinăuntrul său.

Top 5 lovituri reușite de "extraterestrul" Djokovic, la un Australian Open istoric

Novak Djokovic va căuta al 11-lea trofeu la Australian Open și al 25-lea de Grand Slam al carierei. Sârbul a fost expulzat din Australia în 2022 din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva pandemiei de coronavirus, moment în care părerile au fost împărțite în două.
Alex Corretja crede că acel episod e definitoriu în ceea ce privește rezultatele ulterioare obținute de Nole. Expertul Eurosport e convins că Djokovic a reflectat mult asupra momentului și a găsit bestia dinăuntrul său, fiiind foarte probabil să nu poată fi oprit nici la ediția din 2024. De atunci, liderul mondial a cucerit 4 trofee de Grand Slam, doborând recordul all time în tenisul masculin.
"Cred că ceea ce a pățit el în Australia i-a dat de gândit o perioadă îndelungată. A reflectat și a înțeles cine e cu adevărat. S-a dus adânc în sufletul său, în corp și în mintea sa. De acolo a înțeles și a făcut față mai bine tuturor lucrurilor.
Cunoaște mai bine oamenii din afară și ceea ce cred despre el. Chiar și jucătorii de tenis, a simțit care i-au fost alături și care nu. Cred că acest lucru a trezit o bestie înăuntrul său, iar acum își controlează mult mai bine emoțiile.
Jucătorii și publicul îl apreciază mai mult deoarece e autentic, e natural, e el și nu încearcă să fie pe placul mass media și să spună lucruri care ar face pe toată lumea fericită. Are principiile sale. Fie că îți plac sau nu, el va lupta pentru ce simte", a declarat Alex Corretja pentru Eurosport.
Citește și:

Novak Djokovic, pus în gardă înainte de Turneul Campionilor

Au mai rămas doar două zile până la debutul Turneului Campionilor de la Torino, iar cei 8 jucători care vor lupta pentru trofeu sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Djokovic a sosit vineri la Torino, unde în următoarele zile se va pregăti temeinic să ofere cea mai bună versiune a sa la Turneul Campionilor, unde pleacă din postura de mare favorit. El a jucat 56 de meciuri în acest an, cu un record uluitor de 51-5, iar acum are șansa să scrie o nouă filă de succes în finalul unui an excepțional.
Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, va fi în Grupa Roşie la Turneul Campionilor care începe duminică la Torino (Italia) şi va juca împotriva italianului Jannik Siner, grecului Stefanos Tsitsipas şi danezului Holger Rune, potrivit tragerii la sorţi de joi.
Greg Rusedski, fost finalist la US Open și fost număr 4 ATP, îl avertizează pe multiplul campion sârb că va avea viață grea în fața lui Sinner, care și-a îmbunătățit mult jocul în acest an, fiind într-o formă foarte bună înaintea ultimei competiții a anului.
"Am lovit câteva mingi înainte de a merge la Masters. Novak va încheia anul ca număr 1 mondial pentru a opta oară, ceea ce reprezintă un record, și este favorit pentru a-și apăra titlul. Jucătorul care s-a îmbunătățit cel mai mult în acest an și care reprezintă cea mai mare amenințare pentru Novak este Sinner, care se află în grupa sa", a scris Rusedski pe Twitter, înainte de Turneul Campionilor.
Programul primelor două zile de la Turneul Campionilor
Duminică
  • Ora 13:00 Dodig/Krajick - M.Gonzalez/Molteni
  • Ora 15:30 Jannik Sinner - Stefanos Tsitsipas
  • Ora 19:30 S.Gonzalez/Roger-Vasselin - Granollers/Zeballos
  • Ora 22:00 Novak Djokovic - Holger Rune
Luni
  • 13:00 Koolhof/Skupski - Hijata/Kubler
  • 15:30 Carlos Alcaraz - Alexander Zverev
  • 19:30 Bopana/Ebden - Ram/Salisbury
  • 22:00 Daniil Medvedev - Andrey Rublev
Turneul Campionilor, care se desfășoară în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo