Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, victorios în fața lui Djokovic, după un meci incandescent. Totul se decide în ultima etapă

Maria Olteanu

Publicat 15/11/2023 la 01:31 GMT+2

Jannik Sinner a reușit o victorie uriașă, marți spre miercuri noaptea, în fața liderului mondial, Novak Djokovic, în etapa a doua din grupe la Turneul Campionilor, scor 7-5, 6-7, 7-6. Italianul a condus cu 1-0 la seturi, dar și-a adjudecat duelul abia în decisiv, în tiebreak, oprind seria de invincibilitate a sârbului, care rămâne la 19 meciuri. În Grupa Verde nimic nu este decis momentan.

Novak Djokovic e Jannik Sinner

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a început cu dreptul Turneul Campionilor 2023 și a câștigat cel dintâi meci din Grupa Verde, succes echivalent cu terminarea acestui an pe primul loc în ierarhia mondială. După ce a trecut cu emoții de Holger Rune, multiplul campion sârb l-a avut de partea cealaltă a fileului, marți seara, la Torino, pe unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, italianul Jannik Sinner, și el învingător la debutul competiției jucate chiar acasă.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO
După ce în primul meci al zilei în Grupa Verde, Tsitsipas a abandonat după doar trei game-uri meciul cu Rune, în sesiunea de seară Djokovic și Sinner au oferit un duel specatculos, foarte echilibrat, de peste trei ore.
Până la jocul de la Turneul Campionilor, cei doi se mai întâlniseră în circuit de trei ori, cu Djokovic de fiecare dată câștigător, ultima dată în semifinalele ediției din acest an a turneului de la Wimbledon.
Începutul partidei de marți seara, de la Torino, a fost foarte echilibrat, cu fiecare jucător câștigând pe propriul serviciu. S-a mers cap la cap până la 3-2 în favoarea sârbului, atunci când acesta a avut șansă de break, dar Sinner a revenit, și-a salvat serviciul și a restabilit egalitatea la 3.
Setul a continuat să se mențină sub semnul echilibrului, până la 5 egal, moment în care liderul mondial și-a pierdut serviciul și i-a permis lui Sinner să pună presiune și să ia o opțiune serioasă la câștigarea celui dintâi act.
picture

Sinner îi predă o adevărată lecție lui Djokovic în final de set și italianul câștigă prima manșă

Așa s-a și întâmplat, pentru că după 57 de minute italianul a preluat conducerea la seturi, 1-0 în favoarea sa.
Citește și:

Djokovic, remontada în setul doi cu Sinner

Nole, învins în primul set, a început manșa a doua cu game în dreptul său, dar Sinner a replicat imediat și a restabilit egalitatea la 1. Sârbul nu și-a cedat serviciul și a trecut din nou în față, iar începutul celui de-al doilea set a fost foarte echilibrat, la fel ca primul.
Nimeni nu a mai greșit pe propriul serviciu, Sinner menținându-și procentajul maxim pe serviciul său. Novak a crescut și el ritmul partidei, în timp ce adversarul său avea nevoie să închidă setul și meciul pentru a-și asigura calificarea în semifinalele Turneului Campionilor. La 5-4 și pe serviciul lui Sinner, Nole a avut șansa să închidă manșa, dar a împins setul în prelungiri.
La 5 egal, Nole nu și-a mai pierdut serviciul și a luat prima opțiune la câștigarea setului, pe serviciul adversarului, dar Sinner nu a cedat și a dus setul în tiebreak.
picture

Djokovic, impecabil la fileu. Punct frumos reușit de sârb, dar avem tiebreak în setul al doilea

Acolo, Djokovic a început rău, cu serviciu pierdut, iar Sinner a fost cu un pas în față, chiar dacă sârbul și-a luat minibreak-ul înapoi la scurt timp.
Dramatismul a fost la cote maxime în ultimele secvențe ale setului, o luptă foarte echilibrată dusă de ambele părți, adjudecată de Djokovic, care a tratat cu mai multă luciditate ultimele mingi.
Nole a câștigat tiebreakul și a împins partida în set decisiv.
picture

Djokovic, de neînvins din punct de vedere mental.Sârbul gestionează perfect tiebreakul. Avem decisiv

Djokovic, învins de Sinner la Turneul Campionilor

Setul decisiv a început cu Sinner la serviciu, care și-a adjudecat cel dintâi game. La finalul primului game, spiritele s-au încins, relația dintre fani și jucătorul sârb fiind tot mai șubredă.
Echilibrul s-a menținut și de această dată, până la 3-2 pentru Sinner, care a reușit break-ul, al doilea din joc, distanțându-se la 4-2 în decisiv.
Djokovic a rămas în set și meci și a reușit imediat rebreak-ul, venind la 4-3, ca mai apoi pe propriul serviciu să restabilească egalitatea, 4-4.
Sinner și-a menținut calmul și a făcut 5-4, venind la un singur game distanță de victorie. Nole nu a avut emoții și a făcut game-ul, finalul de meci fiind foarte strâns.
După două ore și 56 de minute de joc, Sinner a fost din nou cu un pas în față, 6-5, având încă o șansă să închidă meciul. Djokovic a împins confruntarea în tiebreak, într-un final incandescent, pe muchie de cuțit.
În tiebreak, Sinner a început ca din tun, cu două minibreak-uri, având 3-0 în fața lui Djokovic. Italianul, în uralele fanilor, a făcut 4-0 și mai apoi 5-0, cu Djokovic neregăsindu-se și replicând prea târziu.
S-a terminat cu victoria italianului, chiar în fața fanilor, la el acasă, care bifează primul succes al carierei în fața jucătorului sârb, oprind seria de invincibilitate a acestuia la 19 meciuri.
Turneul Campionilor, care se desfãșoarã în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmãrit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo