Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, "piele de găină" la Turneul Campionilor! Anunțul făcut după ce l-a învins pe Medvedev și a ajuns în finală

Dani Morar

Actualizat 18/11/2023 la 21:20 GMT+2

Jannik Sinner s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după victoria în set decisiv cu Daniil Medvedev. A fost 6-3, 6-7, 6-1 în favoarea italianului, care a fost întâmpinat cu cântece de public la interviul de după meci, unde a declarat că e un privilegiu să joace ultimul act.

Așa s-a calificat Jannik Sinner în finală la Turneul Campionilor. Rezumatul partidei cu Medvedev

Jannis Sinner a obținut primul bilet pentru finala de la Turneul Campionilor, acolo unde va da peste Novak Djokovic sau Carlos Alcaraz.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Italianul s-a impus în fața propriilor fani în semifinala cu Daniil Medvedev și a fost extrem de emoționat după meci. Publicul a cântat ca pe un stadion de fotbal, iar numărul 4 ATP și-a stăpânit cu greu emoțiile, ochii săi fiind plini de mândrie.
"Sunt niște sentimente incredibile. Cred că este un privilegiu să simt o astfel de presiune. M-am simițit foarte bine pe teren în săptămâna dinaintea acestui turneu. E destul de rapid. Publicul îmi dă atât de multă energie. Este o plăcere să joc în fața fanilor de acasă, din Italia. Totul merge în direcția bună. Sunt foarte fericit.
Este o competiție incredibilă. De asemenea, este finalul anului. Jucătorii sunt puțin obosiți. Dar acești oameni îmi dau o energie pozitivă. Încerc să mă conectez cu oamenii.
Înseamnă mult pentru mine să fiu în finală. Mâine va fi foarte, foarte greu. Este un privilegiu să fiu aici. Este un privilegiu să joc o altă finală. Acest sezon a fost unul pozitiv. Un sezon bun, cu multe meciuri. Sunt foarte fericit că mă voi întoarce mâine pe acest teren pentru ultima oară. Vom vedea ce va fi", a declarat Jannik Sinner după victoria cu Medvedev.
Citește și:

Jannik Sinner, cel mai bun tânăr jucător de la Turneul Campionilor de la Federer încoace

Sinner a ajuns în finala de la Torino cu 4 victorii din 4, egalând un record vechi de 20 de ani deținut de Roger Federer. Italianul e primul jucător sub 23 de ani care are procentaj de 100 până în drumul în finală din 2003, când elvețianul reușea o performanță similară.
De asmenea, Sinner a devenit jucătorul italian cu cele mai multe victorii împotriva celor din top 5 ATP (10), de când au apărut clasamentele în 1973. El l-a depășit pe Adriano Panatta, care avea 9 astfel de succese.
Pentru trofeu, Sinner se va duela cu câștigătorul dintre Alcaraz și Djokovic. Aceștia s-au întâlnit de 4 ori până acum în circuit, împărţindu-şi victoriile. În 2023, prima dispută dintre ei a avut loc în semifinalele Roland Garros, unde tânărul iberic nu a făcut faţă fizic disputei.
Probabil că mulţi în locul lui ar fi abandonat, dar, din respect pentru competiţie şi adversar, a rămas pe teren, cedând cu 3-6, 7-5, 1-6, 1-6. Spaniolul spune că a învăţat multe din acea confruntare şi e de părere că a arătat deja asta în finala de la Wimbledon, câştigată contra lui Nole, dar şi în ultimul act de la Cincinnati (pierdut dramatic cu 7-5, 6-7, 6-7, după unul dintre cele mai tari meciuri din istoria recentă).
Turneul Campionilor, care se desfășoară în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol