Jucătorii din noua generație sunt încă departe de momentul în care le vor pune probleme serioase lui Nadal sau Djokovic. Chiar dacă au început să dea semne că există potențial, încă nu au obținut rezultate pe măsură. Fabio Fognini, unul dintre tenismenii cu o personalitate puternică, care nu se ferește să spună lucrurilor pe nume, nu este convins de calitatea jocului sportivilor tineri.
Ajuns la 34 de ani, Fognini este deja în ultima parte a carierei. Italianul a vorbit cu amărăciune despre noua generație de jucători, despre care nu are o părere foarte bună, asta pentru că tenisul se îndreaptă, spune el, spre o eră în care doar forța va conta în tenisul mondial masculin. Servicii puternice, spectacol prea puțin, acestea sunt așteptările lui Fognini de la viitorul tenisului masculin.
Roland Garros
Organizatorii Roland Garros, despre starea lui Nadal: "Ne rugăm să îi fie bine, îi ținem pumnii"
ACUM 38 MINUTE

Fabio Fognini, dezamăgit de direcția pe care a apucat-o tenisul mondial masculin

"Uite, o să fiu sincer. Poate pentru că sunt dintr-o generație mai veche, dar nu-mi place deloc viitorul pe care acest sport pare că îl are. Este la fel, singurul lucru pe care îl vezi sunt băieții care lovesc foarte puternic. Forehand în forță și servicii bombastice, atât vezi. Nu-mi place nimic. Nu vor mai veni din urmă niciodată jucători precum Federer, Nadal, Djokovic, Murray sau Del Potro.
Când va veni vremea să mă retrag din tenisul profesionist nu o să urmăresc nimic despre acest sport la televizor și nici nu am să plătesc bilet ca să urmăesc live, nu cred că merită. Pentru cine să merg să văd tenis live? Pentru Federer aș plăti să-l văd. Mi-aș dori să-l vedem ca pe vremuri, îmi place totul la jocul lui, totul pare atât de simplu când o face el, dar nu este. Nu știu dacă-l mai putem vedea la cel mai înalt nivel", a spus Fabio Fognini.
Roland Garros
Simona Halep, prima mare schimbare în joc, de când e antrenată de Mouratoglou
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 2 ORE