Liderul mondial din ATP a câștigat turneul Masters de la Paris în cinci ocazii în trecut și speră să-l obțină pe al șaselea anul acesta. În timpul pregătirilor pentru turneul care va fi transmis săptămâna viitoare pe Eurosport 2 și Eurosport Player, Novak Djokovic s-a pregătit cu jucătorul care încearcă din răsputeri să-l întreacă în clasament, Daniil Medvedev, cel care i-a refuzat sârbului șansa de a obține Calendar Grand Slam la US Open anul acesta.
După finala disputată la Flushing Meadows, respectul dintre cei doi tenismeni a crescut, iar acum s-au reîntâlnit la Academia de Tenis Mouratoglou din Nisa pentru a se antrena împreună și pentru a se pregăti cât mai bine cu putință pentru turneul de 1000 de puncte de la Paris.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
ACUM 10 ORE

Novak Djokovic și Daniil Medvedev, antrenament și fotografii împreună

Cei doi campioni s-au fotografiat împreună, dar au făcut și o fotografie alături de câștigătorul Cupei Mondiale din 1998 și selecționerul echipei naționale a Franței, Didier Deschamps, într-o postare pe Twitter a contului Academiei de Tenis Mouratoglou. Medvedev și Djokovic sunt ultimii doi campioni ai turneului de la Paris (rusul a câștigat ultima ediție). Sârbul de partea cealaltă a cucerit titlul la Paris-Bercy pentru prima dată în 2009, iar apoi de 3 ori la rând în 2013/15, iar pe ultimul în 2019.
Medvedev se află în prezent pe urmele lui Djokovic în clasamentul ATP. Rusul și-a exprimat dorința de a deveni în curând lider mondial. Djokovic are acum 11.430 de puncte, cu 1.800 înaintea lui Medvedev, care are 9.630. Mai mult, sârbul se află pe o serie de 69 de săptămâni consecutive pe primul loc. Aceasta este a cincea serie a sârbului în care e lider mondial. Djokovic și Medvedev vor fi primii doi capi de serie la Masters-uk de la Paris. Prin urmare, ei se pot întâlni doar în finala turneului dacă ambii trec de fazele precedente, ceea ce ar consemna a zecea întâlnire directă dintre cei doi în circuit.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
IERI LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
IERI LA 14:34