Djokovic a fost extrem de dominant în această săptămână și a cucerit cel de-al 76-lea trofeu al carierei, primul lui titlu la Tokyo.
De altfel, pentru sârb este a zecea ocazie în care se impune la un turneu la care evoluează în premieră. Liderul mondial din ATP i-a învins la Tokyo pe Alexei Popyrin, Go Soeda, Lucas Pouille, David Goffin și John Millman. Marele campion sârb nu a cedat niciun set pe tot parcursul turneului organizat în Japonia. El a participat anul acesta la Tokyo pentru a se obișnui cu atmosfera din Japonia, asta în condițiile în care anul viitor va evolua la Jocurile Olimpice. Sârbul țintește fără doar și poate medalia de aur la Olimpiada din 2020.

Novak Djokovic: "A fost o săptămână fantastică din toate punctele de vedere"

Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 3 ORE
Chiar dacă venea la Tokyo fără să fie într-o formă fizică certă, Novak Djokovic a demonstrat că durerile de la umăr pe care le-a avut la ultimul turneu de Grand Slam al anului au dispărut în mod complet. De altfel, Djokovic a cedat în ultimele trei meciuri jucate la Tokyo, cu Pouille, Goffin și Millman, un total de 15 game-uri, arătând o formă de joc de zile mari.
A fost o săptămână fantastică pentru mine din toate punctele de vedere. M-am simțit grozav pe teren, m-am simțit foarte bine primit de fanii japonezi, la fel și în afara terenului de tenis. M-au făcut să mă simt ca acasă și le mulțumesc pentru asta. Nu am pierdut niciun set, am jucat foarte, foarte bine, am servit grozav. Per total, o experiență minunată, pe care nu o voi uita niciodată" a spus Novak Djokovic la ceremonia de premiere.
Millman a avut parte de un turneu grozav, mai ales dacă ne gândim că a fost foarte aproape să piardă în primul tur de calificări. Să ajungi atât de departe, cred că el se bucură de acest parcurs. E un mare luptător, a început meciul de azi foarte solid. Am avut parte de o bătălie în primul set. În partea a doua am pus pasul în teren, am început să fiu mai eficient și am devenit puțin mai bun decât în primul set. Oricum, cred că pentru el a fost o experiență minunată de asemenea. Pentru mine este clar că joc mai bine acum decât în ultimele luni. Sper să pot menține acest ritm și la Shanghai, de asemenea" a mai precizat sârbul.
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
ACUM 6 ORE
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 13 ORE