Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, câștigător a 17 titluri de Grand Slam, a inclus pentru prima oară din 2007 turneul de la Viena (24 octombrie - 1 noiembrie) în calendarul său, ca etapă de pregătire pentru Turneul Campionilor de la Londra. Marele campion sârb a vorbit deja, la doar șase zile distanță de finala de la Roland Garros, despre următorul lui obiectiv.
''Voi juca turneul de la Viena, pe care nu l-am planificat iniţial. Nu am mai jucat la Viena de 15 ani (el s-a impus la ediţia din 2007 - n.r.) şi mă bucur să revin în acest oraş, să particip la turneu, iar apoi voi merge foarte probabil la Londra (15-22 noiembrie), iar acolo se va încheia sezonul'', a explicat Djokovic, aflat în Bosnia, în vizită la un parc de piramide din Visoko, unde s-a retras după finala de la Roland Garros.

Novak Djokovic, hotărât să încheie anul pe locul 1 ATP

Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 16 ORE
Nole va rata în schimb Mastersul 1.000 de la Paris (2-11 noiembrie), acolo unde s-a impus anul trecut. Djokovic a preferat să nu se întoarcă în Franța pentru acest turneu pentru că nu i se scad punctele câștigate la ediția de anul trecut, drept urmare poziție de lider mondial va fi consolidată astfel: ''Acest sezon, care a fost divizat, diferit şi bizar, mi-a adus în acelaşi timp multe succese şi sunt foarte mulţumit de jocul meu, de puncte, de clasament. Sper, ca în luna şi jumătate care a mai rămas, să închei sezonul ca nr. 1 mondial. Acesta este obiectivul şi pentru asta muncesc. Va depinde doar de mine'', a adăugat campionul sârb, care în acest an s-a impus în Australian Open şi a jucat finala la Roland Garros.
În clasamentul ATP, Djokovic are un avans de 1.890 puncte faţă de ibericul Rafael Nadal, care duminica trecută a câştigat pentru a 13-a oară trofeul de la Roland Garros (6-0, 6-2, 7-5 în finala cu Djokovic), în direct pe Eurosport și pe Eurosport Player. Nadal, de partea cealaltă, nu și-a anunțat deocamdată prezența la vreunul din turneele rămase în calendarul competițional.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39