Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic și-a făcut anul acesta apariția la doar patru competiții: ATP Cup, Australian Open (pe care l-a câștigat), Monte Carlo și Belgrad. Turneul de la Roma este al cincilea turneu pentru sârb în 2021. Nole a vorbit în fața jurnaliștilor despre obiectivul pe care și l-a setat pentru ultima parte a carierei sale în circuitul mondial de tenis.
Ajuns chiar ieri la 320 de săptămâni bifate pe prima poziție în clasament, Novak Djokovic a devenit încă din luna martie cel mai longeviv lider mondial din câți au existat, întrecându-l pe Roger Federer. Acum, Nole spune că săptămânile adunate pe locul 1 ATP nu mai reprezintă pentru el o miză reală, iar că în perioada următoare se va concentra strict pe turneele de Grand Slam.

Novak Djokovic se va concentra exclusiv pe turneele de Grand Slam

Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
ACUM 11 ORE
Învins anul trecut în mod categoric în finala de la Roland Garros de către Rafael Nadal, Novak Djokovic efectuează o pregătire specială pentru cel de-al doilea turneu major al anului. Nole nu a mers la Madrid și a preferat să petreacă mai mult timp în natură pentru a se regăsi, dar și pentru a se pregăti mental de turneele la care s-a înscris: Roma, Belgrad 2 și Roland Garros
"Nu mai acord clasamentului ATP la fel de multă atenţie ca jocului meu în Grand Slam-uri. Acestea sunt acum cele mai importante turnee asupra cărora mă concentrez, în actuala etapă a carierei mele. Consider că patru turnee desfășurate pe zgură sunt de ajuns pentru a-mi atinge forma maximă de joc la Roland Garros", a spus Novak Djokovic la Roma.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
El Aynaoui, despre supremația Federer - Nadal - Djokovic! Care sunt atuurile fiecăruia dintre ei
12/10/2021 LA 06:52
Tenis
Novak Djokovic, "amenințat" de elevul lui Toni Nadal: "Se va termina totul în curând!"
11/10/2021 LA 15:15